Hozzávalók:
- 200 gr süteményliszt (mester+schär C)
- 50 gr Nagykun rizsliszt
- egy csomag Dr. Oetker vaníliás cukor
- 125 gr Liga
- 90 gr porcukor
- ¼ cs. sütőpor
- 1 egész tojás
- 1/2 cs. lucullus mézeskalács fűszerkeverék.
A margarint a lisztekkel jól elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval egynemű tésztát gyúrunk belőle. Rizsliszttel szórt szilikon nyújtólapon kinyújtjuk, tetszés szerinti vastagságúra, majd szaggatjuk. Közepes lángon készre sütjük
A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a szoba-hőmérsékletű vajat és a tejszínhabot, majd robotgéppel összedolgozzuk. A kakaót elkeverjük a tejjel és ezt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű24 deka darás lisztbe belevagdalunk 18 deka vajat és a nyújtófával könnyedén összedolgozzuk. Most 2 deci tejfölt adunk hozzá, csipet sóval egyetemben és ugyancsak a nyújtófával szé...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet keverje össze a sütőporral és a sóval. A vajhoz adja hozzá a tojásokat és a tejfölt. A körtéket mossa és hámozza meg (szűrje le a befőttet), reszelje durvára, majd a rum...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEhhez a lisztet, a barna cukrot és 5 dkg kristálycukrot keverj össze egy tálban. Add hozzá a felkockázott, hideg vajat. Az ujjaiddal morzsold szét a vajat a lisztes cukorban. Az...
Elkészítési idő: 1 óra 45 perc Nehézség: Könnyű