Hozzávalók:
- 200 gr süteményliszt (mester+schär C)
- 50 gr Nagykun rizsliszt
- egy csomag Dr. Oetker vaníliás cukor
- 125 gr Liga
- 90 gr porcukor
- ¼ cs. sütőpor
- 1 egész tojás
- 1/2 cs. lucullus mézeskalács fűszerkeverék.
A margarint a lisztekkel jól elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval egynemű tésztát gyúrunk belőle. Rizsliszttel szórt szilikon nyújtólapon kinyújtjuk, tetszés szerinti vastagságúra, majd szaggatjuk. Közepes lángon készre sütjük
10 dkg vajat, 5 dkg cukrot, 5 evőkanál kakaót gőz fölött felfőzünk. Levesszük a tűzről belekeverünk 15 dkg darált kekszet, 5 dkg durvára vágott mogyorót,vagy diót, 15 dkg kókuszres...
Elkészítési idő:Először a tölteléket készítsük el, mert csak hideg tölteléket használhatunk. ♥ Töltelék elkészítése ( dió-mák) A dióhoz és a mákhoz keverjük a hozzávalókat a cukor és tej kivét...
Elkészítési idő:Összegyúrjuk, majd egy rudat formázunk belőle és betesszük a hűtőbe egy kis időre. A rudakat kb. 0,5 cm vastagságú szeletekre felvágjuk. Sütőpapíron 170'C-on kb 10 percet sütjük...
Elkészítési idő: