Nyújtható fondant
Hófehér, képlékeny, jól formázható - nyújtható anyag, mely burkolásra, virágok, figurák készítésére alkalmas. Színezésre koncentrált festéket használjunk.
2 kg cukorliszt
240 ml glukóz szörp
1,2 dl víz
60 gr fehér növényi zsiradék / pl. kókusz zsír
30 ml glicerin
25 gr zselatin
aroma, színezék tetszés szerint
A vízzel beáztatott zselatint, vízfürdőn felolvasztjuk. Hozzáadjuk a glukózt, glicerint, zsiradékot, aromát és kb. 40C'-ra melegítjük. Az átszitált cukorliszt felével elkeverjük, majd a többi cukrot hozzáadva készre gyúrjuk. Ha kemény lenne kevés vízzel puhítjuk, ha túl puha, még cukrot adhatunk hozzá. Az állaga akkor megfelelő, ha nem ragad a kézhez. Szobahőmérsékleten, légmentesen becsomagolva tároljuk, felhasználás előtt gyúrjuk át
Csokihab a tetejére: 1 doboz Meggle cukrászhab, 2 ek cukor, tetszés szerint aranykakaó.
Elkészítési idő:A tojásfehérjéket kemény habbá verem. A többi hozzávalót egy tálban összekeverem és óvatosan a fehérjékhez keverem. Gofrisütőben megsütöm.
Elkészítési idő:A tojássárgákat az olajjal, a fahéjjal, a cukorral és a sütőporral fehéredésig keverem. Belekeverem az almát, majd a lisztet legvégül a felvert tojásfehérjét. 180 fokra előmelegíte...
Elkészítési idő: