Hozzávalók 24 x 36 cm-es tepsihez
a tésztához:
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
20 dkg cukor
25 dkg vaj
2 tojás
1 evőkanál tejföl
a töltelékhez:
20 dkg darált dió
20 dkg cukor
30 dkg sárgabaracklekvár
a tálaláshoz: porcukor
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, és egy órát hűtőben pihentetjük. Ezalatt összekeverjük a darált diót, a cukrot és a lekvárt.
Lisztezett munkafelületen téglalap alakúra nyújtjuk a tészta kétharmad részét. Vajjal vékonyan kikent és lisztezett tepsibe tesszük, majd befedjük a töltelékkel.
Elnyújtjuk a maradék tésztát, 2 cm-es csíkokat vágunk belőle, és rácsszerűen a töltelékre tesszük.
180 fokra melegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
Langyosan szeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk a süteményt.
Tojás nélkül összekeverjük a hozzávalókat,majd hozzáadjuk a tojást is.Szükség esetén adhatunk hozzá kevés tejfölt,hogy kellőképpen formázható legyen a tészta állaga.Elfelezzük,egyi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 tojást felverjük habnak, hozzáadjuk a cukrokat, sütőport, tojássárgáját, olajat, joghurtot és lisztet. Összekeverjük robotgéppel. Kizsírozott és lisztezett tepsibe kiöntjük. 180C...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA diót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd ledaráljuk. A tojásokat szétválasztjuk és össze állítjuk a tésztát. Előmelegített sütőben 170 fokon 20-25 percig cötjük. Krém Tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrtam, folpackba csomagolva fél óráig a hűtőben pihent. A piteformát alaposan kikentem vajjal, a sütőt előmelegítettem 200 fokra....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű