Hozzávalók 24 x 36 cm-es tepsihez
a tésztához:
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
20 dkg cukor
25 dkg vaj
2 tojás
1 evőkanál tejföl
a töltelékhez:
20 dkg darált dió
20 dkg cukor
30 dkg sárgabaracklekvár
a tálaláshoz: porcukor
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, és egy órát hűtőben pihentetjük. Ezalatt összekeverjük a darált diót, a cukrot és a lekvárt.
Lisztezett munkafelületen téglalap alakúra nyújtjuk a tészta kétharmad részét. Vajjal vékonyan kikent és lisztezett tepsibe tesszük, majd befedjük a töltelékkel.
Elnyújtjuk a maradék tésztát, 2 cm-es csíkokat vágunk belőle, és rácsszerűen a töltelékre tesszük.
180 fokra melegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
Langyosan szeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk a süteményt.
Ezeket az anyagokat összekeverjük, és kerek formába öntjük. A sütőt 180 fokra melegítjük.Kb fél óra kell a sütéshez, és közben ne nyissuk ki a sütő ajtaját.
Elkészítési idő:Igazi cukrász recept! Ha így készíted, biztos lehetsz benne, hogy megtartja a formáját, jól vágható, lágy és formázható lesz a piskóta. Hozzávalók: 25 dkg liszt 25...
Elkészítési idő:A masszát villával szétnyomkodtam, majd hozzáadtam a csokit /olvasztva/ elkevertem, majd hozzáadtam a a tojások sárgáját, a vajat, a lekvárt, majd ezt elkeverve hozzáadtam a liszte...
Elkészítési idő: