5 kifli
500 g túró
ízlés szerint kristálycukor
citromlé
fahéj
1 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej a pudinghoz + kb. 2 dl a kiflihez
cukor
A kiflit felkarikázom, majd beleteszem egy tálba, ráöntom a 2 dl tejet, kicsit megforgatom, hogy mindegyiket érje. Ezután egy jénaiba pakolom sorba.
A túrót ízesítem cukorral és citromlével. Jól összekeverem, majd a kiflire helyezem. 180 fokon kb. 30 percig sütöm.
Közben elkészítem az öntetet. A vaníliapudingot a csomagoláson leírtak szerint elkészítem, annyi, hogy több tejben főzzük, hogy öntet állagú legyen.
A megsült kifli tetejére fahéjat szórok, kicsi öntet is mehet rá. Tálaláskor adom hozzá a többi öntetet.
Cukrot, lisztet, keményítőt, kakaót és a rum aromát csomómentesen elkeverem a tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett felfőzöm, míg sűrű pudingszerű krém lesz. Amikor kihűl, ad...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztához a tojások fehérjét a cukor felével keményre felverjük. A tojássárgákat habosra keverjük a maradék porcukorral. Felváltva hozzákeverjük a vizet és a sütőporral elkevert...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vizet a vajjal és a sóval egy edényben felforraljuk, egy mozdulattal hozzáadjuk a lisztet, intenzíven keverni kezdjük fakanállal, és ezt úgy 2 percig abba sem hagyjuk −közben a m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz édes tésztából sütött palacsintákat metéltre vágjuk. A szokásosnál sűrűbb kakaót tejszínes tejjel felfőzünk. Gyengén kivajazott tűzálló tálba helyezett tésztát a tejszínes kakaó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű