5 kifli
500 g túró
ízlés szerint kristálycukor
citromlé
fahéj
1 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej a pudinghoz + kb. 2 dl a kiflihez
cukor
A kiflit felkarikázom, majd beleteszem egy tálba, ráöntom a 2 dl tejet, kicsit megforgatom, hogy mindegyiket érje. Ezután egy jénaiba pakolom sorba.
A túrót ízesítem cukorral és citromlével. Jól összekeverem, majd a kiflire helyezem. 180 fokon kb. 30 percig sütöm.
Közben elkészítem az öntetet. A vaníliapudingot a csomagoláson leírtak szerint elkészítem, annyi, hogy több tejben főzzük, hogy öntet állagú legyen.
A megsült kifli tetejére fahéjat szórok, kicsi öntet is mehet rá. Tálaláskor adom hozzá a többi öntetet.
Először a szőlőpürét készítem el. A szőlőt leszemezem, megmosom, majd leturmixolom és átpasszírozom. A lét a cukorral és a fahéjrúddal felteszem főni, és egy negyed órát rotyogtato...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejföl felét kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Kóstoljátok, ha nem elég édes, akkor tegyetek hozzá még cukrot, vagy ha nem vagytok édesszájúak, akkor eleve csak ke...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra kapcsoljuk. A tejet elvegyítjük a tojásokkal. A vajat és a cukrot habosra verjük, hozzáadjuk a tojásos tejet, a vaníliakivonatot, majd az átszitált lisztet, a sót...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű