25 dkg liszt,25 dkg margarin,25 dkg túró,1 teáskanál só
1 tojás,15 dkg reszelt trappista sajt
A lisztet, elmorzsoljuk a -lehetőleg puha- margarinnal
a túrót és a sót is hozzáadjuk és kézzel jól összedolgozzuk
meleg helyen 15 percig pihentetjük
a sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra a tésztát lisztezett gyúrólapon 1,5-2 cm vastagságúra nyújtjuk
4 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszúrjuk és sütőlapra helyezzük a korongokat tojással megkenjük a pogácsák tetejét végül bőven megszórjuk reszelt sajttal az előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
A hozzávalókat összegyúrjuk, fél cm-re nyújtjuk, kis karikákat vágunk, majd sütjük. Lekvárral összeragasztjuk
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA vajat alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a cukrokat és 2-3 percig keverjük kézi mixerrel. Hozzáadjuk a mogyoróvajat, és simára keverjük, majd mehet bele a tojás és a vanília, v...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tésztához valókat összegyúrjuk, két cipóba vágjuk és egy éjszakán keresztül hűtőben tároljuk. Másnap kivajazott, kilisztezett tepsibe reszeljük az egyik cipót (nagy lyukú reszelő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálban, kézzel összedolgoztam. A töltelékhez a gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörtem, majd a többi hozzávalóval összegyúrtam. Egy tiszta konyharuhát...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz