2,5 dl tej
5 dkg vaj
1 evőkanál cukor
1 csipet só
15 dkg gluténmentes süteményliszt-keverék
3 tojás
1/2 kávéskanál vaníliakivonat
a sütéshez:
kb. 4 dl olaj
a tálaláshoz:
2 evőkanál porcukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
az öntethez:
1,5 dl habtejszín
10 dkg étcsokoládé
A tejet a vajjal, a cukorral és a sóval felforraljuk. Egyszerre beleöntjük a lisztkeveréket, gyors mozdulatokkal elkeverjük, és addig főzzük a masszát, amíg el nem válik az edény falától. Langyosra hűtjük, majd egyenként belekeverjük a tojásokat, valamint a vaníliakivonatot. Csillagcsőrös habzsákba töltjük. A tésztából kb. 10 cm hosszú csíkokat nyomunk a forró olajba. A churrost több részletben, adagonként kb. 2 perc alatt pirosra sütjük. A fánkokról az olajat jól lecsöpögtetjük, és a süteményt még forrón fahéjas porcukorral megszórjuk.
Az öntethez a tejszínt forráspontig hevítjük, oldódásig keverjük benne a feldarabolt étcsokoládét, és a fánkok mellé kínáljuk.
Se pune intr-un castron faina cernuta si se aseaza deasupra, sarea si zaharul, precum si drojdia uscata. Cu o furculita se amesteca toate, apoi se ia o lingura de lemn. Incepem...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű1 Sor: 3 tojás fehérjét kemény habbá verjük, félretesszük, 3 tojás sárgáját 5 púpos evőkanál porcukorral habosra keverjük, 1,5 dl vizet felforralunk 1 cs. zselatinnal és még forrón...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütés után porcukorral megszórjuk
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű750 g gemischte Beeren verlesen. 5 Eier (Kl. M) trennen. Eiweiße kalt stellen. 200 g weiche Butter, 170 g Zucker und 1 Prise Salz mit den Quirlen des Handrührers mind. 8 Min. schau...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű