2,5 dl tej
5 dkg vaj
1 evőkanál cukor
1 csipet só
15 dkg gluténmentes süteményliszt-keverék
3 tojás
1/2 kávéskanál vaníliakivonat
a sütéshez:
kb. 4 dl olaj
a tálaláshoz:
2 evőkanál porcukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
az öntethez:
1,5 dl habtejszín
10 dkg étcsokoládé
A tejet a vajjal, a cukorral és a sóval felforraljuk. Egyszerre beleöntjük a lisztkeveréket, gyors mozdulatokkal elkeverjük, és addig főzzük a masszát, amíg el nem válik az edény falától. Langyosra hűtjük, majd egyenként belekeverjük a tojásokat, valamint a vaníliakivonatot. Csillagcsőrös habzsákba töltjük. A tésztából kb. 10 cm hosszú csíkokat nyomunk a forró olajba. A churrost több részletben, adagonként kb. 2 perc alatt pirosra sütjük. A fánkokról az olajat jól lecsöpögtetjük, és a süteményt még forrón fahéjas porcukorral megszórjuk.
Az öntethez a tejszínt forráspontig hevítjük, oldódásig keverjük benne a feldarabolt étcsokoládét, és a fánkok mellé kínáljuk.
A tejfölt a cukorral, a sütőporos liszttel, a darált dióval és a tojással összekeverjük, majd belekeverjük a leszűrt meggybefőttet is. Kivajazott, kilisztezett tepsibe terítjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű200 C fokra előmelegítjük a sütőt ás két tepsit lefedünk sütőpapírral. A vajat a porcukorral kikeverjük robotgéppel. Hozzákeverjük a vaniliát és a tojásokat egyesével. A sütőport,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsolom, majd a sóval és a tejföllel gyors mozdulatokkal összegyúrom. Három részre osztom, gömbölyűvé gyúrom, majd letakarom és 15-20 per...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kölest egy szűrő segítségével alaposan átmosom, majd felteszem főni az aszaltgyümölccsel, almalével és vízzel. Körülbelül 30 perc alatt puhul meg, ez idő alatt apró kockákra vágo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű