. fél kiló tésztához
300 g lisztkeverék (legalább 50%-a rétesliszt)
3 db M méretű tojás (egyenként egészben kb. 60g-osak)
A lisztet tálba szitálom, a közepébe gödröcskét készítek, és beleütöm a tojásokat. Egy villával elkezdem összekevergetni, mikor már szükséges, a villa helyett az ujjaimmal, kezemmel gyúrom. Ha összeállt, kiborítom egy deszkára, és addig gyúrom, amíg szép sima állagú nem lesz. (Deszkához csapkodni nem szükséges.) Ha a tészta épp nem akar összeállni, akkor vizes kezünkkel kissé megspricceljük, ez a néhány csepp víz elegendő lesz. A tésztának rugalmasnak, keménynek és homogénnek kell lennie.
Ekkor ráborítom a tálat, és szobahőmérsékleten 1 órát hagyom pihenni. Ha másnapra kell, akkor beteszem a hűtőbe (romlás elkerülése miatt), de nyújtás előtt egy órával ki kell venni, hogy szoba hőmérsékletűre melegedjen.
Ha letelt a pihenőidő, akkor 4-6 felé vágom, egy kissé átgyúrom, előveszem a tésztagépet, és egyenként kinyújtom.
Először vastagra nyújtom, 2-3-ba hajtom, 90 fokkal elfordítom, ismét áttekerem a gépen. Ezt még 2-3-szor megismétlem. Keskenyebbre veszem a gépet, áthajtom, újra kisebbre veszem, áthajtom, a kívánt vastagságig.
A kinyújtott tésztacsíkokat mindkét oldalán enyhén lisztezem, és hagyom őket fél órát szikkadni. A tésztagép megfelelő formázójával a kívánt alakra vágom (vagy késsel). A vágott tésztát meghintem liszttel, és ujjaimmal alányúlva széjjel rázogatom őket. (Halmokba is rakható).
A főzéshez vizet forralok, és ezt a mennyiséget 2 adagban főzöm ki. A lobogó, forrásban lévő vízbe beleteszem a tésztát, fakanállal megkeverem. Nem fog összeragadni. Lobogó vízben 2-3-4 percig főzöm - a tészta formájától függően, - szűrőkanállal szűrőtálba kiszedem, a másik adagot is kifőzöm. A vizet kiöntöm, a fazékba zsiradékot teszek (2 evőkanál olvasztott zsírt vagy vajat), a leszűrt tésztát ráteszem, átforgatom, hogy mindenhol érje.
A cukrot habosra keverjük a vajjal, majd adjuk hozzá a kakaóport is és keverjük simára. A csokoládét összetörjük, majd vízgőz felett felolvasztjuk. A kekszet dupla műanyag zacskó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alaphoz a gesztenyemasszát, a darált kekszet, a vajat, a tejet és a rumot összegyúrjuk, majd egy 25 x 25 centis brownie formába nyomkodjuk. A tejből és a vaníliás pudingporból...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítésként melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és vajazzunk ki egy tepsit (kb. 20x30 cm-eset). A puha vajat és a cukrot egy nagy tálban robotgéppel kb. 2-3 perc alatt összekavar...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesAz összes hozzávalóból sima , csomómentes palacsinta tésztát keverünk . Kivajazott 25x25 centis tepsibe öntjük . 250 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük . Akkor jó , ha a teteje...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű