menu

Családireceptkönyv.hu

Zabkorpás almás süti


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



15 dkg zabkorpa 
fél sütőpor vagy szódabikarbóna 
édesítő 
4 tojás 
1-1,5 dl tej 1,5 %-os 
20 dkg alma
kakaópor vagy fahéj

Elkészítés:


Szétválasztom a tojásokat, a sárgájához teszem a korpát, édesítőt, sütőport, tejet amennyi szükséges, galuska sűrűségűre. Amíg a korpa duzzad, felverem a fehérjét, megtisztítom az almát kb. 1x1-es kockákra vágom.. 
Az egészet összekeverem, a fehérjét, gyümölcsöt és a korpás masszát, sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és 180 fokon megsütöm.

Zabkorpás almás süti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Ribizlis joghurtterrine
Ribizlis joghurtterrine

Egy őzgerinc- vagy kenyérformát kibélelünk folpakkal. A joghurtot elkeverjük a porcukorral és a citromhéjjal, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. A zselatint elkeverjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gertrúd
Túrós kocka
Túrós kocka

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzátesszük a tojásokat, a sütőport, a porcukrot, a sót és a szalalkálit, az egészet összedolgozzuk majd 2 felé osztjuk, majd kisütjük őket....

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar VILLÁMGYORS FAHÉJAS-ALMÁS SÜTI
VILLÁMGYORS FAHÉJAS-ALMÁS SÜTI

ELKÉSZÍTÉS Kapcsoljuk be a sütőt, hogy felmelegedjen kb. 200-220 fokra. Vajazzuk ki a tepsit. A meghámozott almákat reszeljük le, fahéjas cukorral szórjuk meg, majd hagyjuk ál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Erdélyi almafánk
Erdélyi almafánk

A lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük benne a szódabikarbónát, a cukrot, a sót, majd hozzáadjuk a tojást és annyi szódavizet, amivel összedolgozva nagyon sűrű palacsintatésztát kap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk