1 dl tej
350 g kristálycukor
100 g rétesliszt
100 g finomliszt
125 g vaj
2 tk mandula aroma
Gyúráshoz:
kb. 5-6 ek keményítő
kb. 4-5 ek porcukor
A tejben keverjük el a cukrot és forraljuk fel, majd alacsony hőmérsékleten gyöngyöztessük pár percig, amíg feloldódik a cukor. Apránként keverjük bele az átszitált lisztet, hogy ne legyen csomós, majd ezzel együtt, sűrűn kevergetve pár percig főzzük, amíg a liszt íze elfő és jól besűrűsödik, krémszerű lesz. Keverjük bele a vajat és az aromát, alaposan keverjük össze, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ha langyosra hűlt, hűtőbe is tehetjük, hogy felgyorsítsuk ezt a folyamatot. Ha ezután jó állagú, fel is használhatjuk azonnal. De ha túl puhának találjuk, akkor egy tálcára szórjunk porcukros keményítőt, kanalazzuk rá a masszát és alaposan gyúrjuk át az egészet, amíg marcipánhoz hasonló állagot nem kapunk.
1. Schritt Den Ofen auf 200 °C vorheizen und ein mit Backpapier bestücktes Backblech bereitstellen. 2. Schritt Das Erdnussmus mit Erdnussöl, Backpulver, Xylitol, Vanille und S...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük. 2. A cukrot, a lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük. 3. Egy tálban kikeverjük a joghurtot, a tojásokat és az olajat, majd hozzáadjuk a száraz hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elkeverjük a sót, sütőport, édesítőt hozzáadjuk a ghi vajat, elmorzsoljuk. Ezután a tojássárgákat, citromlevet is hozzátesszük, összegyúrjuk. Folpackba c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű