menu

Családireceptkönyv.hu

Hamis marcipánmassza fillérekből


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 dl tej
350 g kristálycukor
100 g rétesliszt
100 g finomliszt
125 g vaj
2 tk mandula aroma

Gyúráshoz:
kb. 5-6 ek keményítő
kb. 4-5 ek porcukor

Elkészítés:


A tejben keverjük el a cukrot és forraljuk fel, majd alacsony hőmérsékleten gyöngyöztessük pár percig, amíg feloldódik a cukor. Apránként keverjük bele az átszitált lisztet, hogy ne legyen csomós, majd ezzel együtt, sűrűn kevergetve pár percig főzzük, amíg a liszt íze elfő és jól besűrűsödik, krémszerű lesz. Keverjük bele a vajat és az aromát, alaposan keverjük össze, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ha langyosra hűlt, hűtőbe is tehetjük, hogy felgyorsítsuk ezt a folyamatot. Ha ezután jó állagú, fel is használhatjuk azonnal. De ha túl puhának találjuk, akkor egy tálcára szórjunk porcukros keményítőt, kanalazzuk rá a masszát és alaposan gyúrjuk át az egészet, amíg marcipánhoz hasonló állagot nem kapunk.

Hamis marcipánmassza fillérekből

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kevert almás süti
Kevert almás süti

A vajat felolvasztjuk, félretesszük. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. Egy 20x24x6 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tojásokat a kétféle cukorral krémesre keverjük, majd hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Házi gyümölcsös fagyi
Házi gyümölcsös fagyi

Dobjátok őket a turmixgéppe, majd mehentek a papírpoharakba - ha van, akkor fagyiformákba -, és be velük a mélyhűtőbe - 1/2 óra után már eléggé megdermednek, hogy beleszúrd a pálci...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rácsos túrós.
Rácsos túrós.

A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, és kb. egyharmad részt elveszünk belőle a rácsokhoz.. A nagyobbik tésztát kinyújtjuk, majd vajazott, lisztezett tepsibe /35x30/ tesszük és...

Elkészítési idő: 1.5
Nehézség: Közepes
share
Avatar Házi pilóta keksz
Házi pilóta keksz

Kezdjük a krémmel. Hőálló tálba pakoljuk a feltördelt csokit, a kockázott vajat, rászórjuk a porcukrot, és felöntjük tejjel/tejszínnel, illetve adhatunk hozzá kevés rumot. Egy lába...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk