1 dl tej
350 g kristálycukor
100 g rétesliszt
100 g finomliszt
125 g vaj
2 tk mandula aroma
Gyúráshoz:
kb. 5-6 ek keményítő
kb. 4-5 ek porcukor
A tejben keverjük el a cukrot és forraljuk fel, majd alacsony hőmérsékleten gyöngyöztessük pár percig, amíg feloldódik a cukor. Apránként keverjük bele az átszitált lisztet, hogy ne legyen csomós, majd ezzel együtt, sűrűn kevergetve pár percig főzzük, amíg a liszt íze elfő és jól besűrűsödik, krémszerű lesz. Keverjük bele a vajat és az aromát, alaposan keverjük össze, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ha langyosra hűlt, hűtőbe is tehetjük, hogy felgyorsítsuk ezt a folyamatot. Ha ezután jó állagú, fel is használhatjuk azonnal. De ha túl puhának találjuk, akkor egy tálcára szórjunk porcukros keményítőt, kanalazzuk rá a masszát és alaposan gyúrjuk át az egészet, amíg marcipánhoz hasonló állagot nem kapunk.
Tészta: A tojásfehérjét a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a kókuszt és a lisztet, közepes tepsi aljára nápolyi lapot fektetünk (ez elhagyható) erre öntjük rá a masszát és megsü...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tojást a vajjal kikeverjük, hozzáadjuk a tej felét, a cukrot és a kakaót. És végül a lisztet, sütőport és a tej másik felét.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTizenöt deka vajat habosra kavarunk, kis sót és szódabikarbonát teszünk hozzá, ráütjük öt tojás sárgáját és beleteszünk negyed kiló cukrot, tovább kavarjuk, hozzávegyítjük az öt to...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet, a zabpelyhet, a szódabikarbónát, a fahéjat és a xilitet összekeverjük egy tálba. Egy másik tálban tesszük a tojást, a tejfölt és az olvasztott vajat, habverővel simára...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes