menu

Családireceptkönyv.hu

Hamis marcipánmassza fillérekből


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 dl tej
350 g kristálycukor
100 g rétesliszt
100 g finomliszt
125 g vaj
2 tk mandula aroma

Gyúráshoz:
kb. 5-6 ek keményítő
kb. 4-5 ek porcukor

Elkészítés:


A tejben keverjük el a cukrot és forraljuk fel, majd alacsony hőmérsékleten gyöngyöztessük pár percig, amíg feloldódik a cukor. Apránként keverjük bele az átszitált lisztet, hogy ne legyen csomós, majd ezzel együtt, sűrűn kevergetve pár percig főzzük, amíg a liszt íze elfő és jól besűrűsödik, krémszerű lesz. Keverjük bele a vajat és az aromát, alaposan keverjük össze, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ha langyosra hűlt, hűtőbe is tehetjük, hogy felgyorsítsuk ezt a folyamatot. Ha ezután jó állagú, fel is használhatjuk azonnal. De ha túl puhának találjuk, akkor egy tálcára szórjunk porcukros keményítőt, kanalazzuk rá a masszát és alaposan gyúrjuk át az egészet, amíg marcipánhoz hasonló állagot nem kapunk.

Hamis marcipánmassza fillérekből

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Cigányrétes
Cigányrétes

tojásokat alaposan felverjük, szinte habosra. Összekeverjük a cukorral. Belevegyítjük a búzadarát, a lisztet a sót és a sütőport. Finoman mehet bele a túró, ne törjön össz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Málnás túróhab
Málnás túróhab

A habtejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a túrót, valamint a porcukrot, és alaposan elkeverjük. Belereszeljük egy citrom héját, és összeforgatjuk. A málna nagyjából 4/5-ét villáv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Eperhabos omlós lepény
Eperhabos omlós lepény

A tészta hozzávalóit tedd egy tálba és gyúrd össze. Ha túl lágy lenne, akkor tehetsz még hozzá pár evőkanál nyílgyökérport vagy tápiókát vagy csomagold folpackpa és tedd hűtőbe 1-2...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Ropogós diós csokis keksz
Ropogós diós csokis keksz

Elkészítés: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a csokit lereszeljük, a diót ledaráljuk. A kész habba beleforgatjuk a csokit, cukrot, darált diót, fahéjat, majd a masszát 2 órára,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk