Tészta: 1 tojás, 5 dkg zsír, 3 ek tej, 3 ek méz, 15 dkg cukor, 50 dkg liszt, 1 kk szódapor
Krém: 4 dl tej, 4 ek dara, 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 1 cs van. cukor
Tészta: a tojást, a zsírt, a tejet, a mézet és a cukrot vízgőzön 5 percig keverünk majd hozzáadjuk a lisztet és a szódaport. Ezeket összegyúrom és erősen lisztezett deszkán 4 lapot nyújtok, amit lisztezett tepsi hátán sütök.
Krém: a tejet a darával keményre főzzük majd hűtjük. A vajat a porcukorral és a van. cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a kihűlt darát.
Töltés: 1. lapot krémmel, 2. lapot baracklekvárral, 3. lapot krémmel, 4. lapot csokimázzal kenem.
A tojásokat ketté választjuk és a cukorral kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a pudingporokkal és a sütőporral. A habhoz adjuk felváltva a tojások sárgájával és a lisztes ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához 10 tojásból piskótát sütünk, majd kettévágjuk. A krémhez a pudingport a 8 dl tejjel sűrűre főzzük. A vajat és porcukrot habosra kavarjuk, belereszeljük a citromhéjat, v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A margarint addig keverem a cukorral,míg fel nem oldódik.Ezután a tojásokat egyenként hozzákeverem.A lisztet összekeverem a sütőporral és a margarinos keverékhez adom.A masszát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hajtogatáshoz: - 5 dkg puha vaj vagy margarin - 12 dkg füstölt sajt reszelve (esetleg a hajtogatásnál lehet sima trappista sajt is, de a tetejére már mindenképp füstölt sajtot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű