Fél kg. liszt , 1 sütőpor , csipet só , 20 dkg. cukor , 1 tojás, 15 dkg. zsír , 2 dl. tejfö
Alma, szilva , meggy tölteni .
Egy tálba belemérünk fél kiló lisztet , ebbe elkeverünk 1 sütőport és csipet sót. 20 dkg cukrot kikeverünk 1 egész tojással A 15 dkg. zsírt , a 2dl tejfölt és a tojásos cukrot beleöntjük a lisztbe és alaposan kidolgozzuk. A tésztát 2 részre osztjuk és kinyújtjuk az egyik felét a sütőpapírral bélelt tepsibe igazgatjuk. ráterítjük a tölteléknek szánt gyümölcsöt , majd ráterítjük a tészta másik felét. Tojással lekenjük és villával megszurkáljuk ill. meghullámozzuk. Világos barnára sütjük.
Ha elkészült hagyjuk hülni, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
A töltelék alá vagy zsemlemorzsát, vagy búzacsírát szórjunk,hogy a gyümölcs levét felszívja. Én általában mézes morzsát szórok alá . ( a karácsonyra sütött mézeskalács házat január végén ledaráljuk húsdarálón és ezt hívom mézes morzsának . Különleges ízt kap ettől a süteményünk. )
Megsütjük a három tojásból a kakaós piskótát, majd kihűtjük és felkockázzuk. A pudingport megfőzzük a többi hozzávalóval együtt, majd néhányszor megkeverve, hogy ne bőrösödjön meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, az olajjal és a vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, végül hozzákeverjük a tojások keményre...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. A túrót a kristálycukorral, a tojásokkal, a búzadarával, a reszelt c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához az élesztőt nem kell felfuttatnunk, a tejjel és a tojások sárgájával keverjük ki és úgy öntsük a szárazanyagokhoz. Gyorsan gyúrjuk ki, tegyük a hűtőbe pihentetni kb. fé...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz