Fél kg. liszt , 1 sütőpor , csipet só , 20 dkg. cukor , 1 tojás, 15 dkg. zsír , 2 dl. tejfö
Alma, szilva , meggy tölteni .
Egy tálba belemérünk fél kiló lisztet , ebbe elkeverünk 1 sütőport és csipet sót. 20 dkg cukrot kikeverünk 1 egész tojással A 15 dkg. zsírt , a 2dl tejfölt és a tojásos cukrot beleöntjük a lisztbe és alaposan kidolgozzuk. A tésztát 2 részre osztjuk és kinyújtjuk az egyik felét a sütőpapírral bélelt tepsibe igazgatjuk. ráterítjük a tölteléknek szánt gyümölcsöt , majd ráterítjük a tészta másik felét. Tojással lekenjük és villával megszurkáljuk ill. meghullámozzuk. Világos barnára sütjük.
Ha elkészült hagyjuk hülni, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
A töltelék alá vagy zsemlemorzsát, vagy búzacsírát szórjunk,hogy a gyümölcs levét felszívja. Én általában mézes morzsát szórok alá . ( a karácsonyra sütött mézeskalács házat január végén ledaráljuk húsdarálón és ezt hívom mézes morzsának . Különleges ízt kap ettől a süteményünk. )
A tésztát kisebb őzgerinc formában megsütjük. A lisztet és a tejet felfőzzük. A cukrot és a vajat kikeverjük. Ha a lisztes tejes keverék meghűlt, a cukros vajhoz adjuk. Ezzel tö...
Elkészítési idő: 1 óra-Előmelegítjük a sütőt 190 fokra. - három decis bögrével dolgozunk, de tapasztalatom szerint teljesen mindegy, össze fog állni a süti mindenképpen. --A hozzávalókat egy tálba...
Elkészítési idő: 10 percKeverjük ki a kókuszgolyó masszáját, majd nyomkodjuk egy hosszúkás jénai tál aljába. A krémhez főzzük meg a tejben a vanília pudingporokat a cukorral, majd még forrón öntsük a keks...
Elkészítési idő: