- 12 dkg liszt
- 2 dl tej
- 3 tojás
- 2 alma
- 1 tk. sütőpor
- 1 tk. cukor
- 1 kk. őrölt fahéj
- csipetnyi só
- olaj
A lisztet, a cukrot, a sütőport összekeverjük, a fahéjjal megszórjuk. Az almákat lereszeljük, kinyomkodjuk a levét és a keverékhez adjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a tejjel elkeverjük és a tésztához öntjük, jól összekavarjuk. A tojások fehérjéből a sóval kemény habot verünk és óvatosan a tésztához adjuk. Felforrósítjuk a serpenyőt, egy csepp olajat öntünk bele és kisütjük a palacsintákat. Mikor elkészült, megszórhatjuk fahéjas porcukorral, de önmagában is isteni.
A 40 dkg lisztet a 4 tojássárgát 15dkg porcukorral, 18dkg zsírral, a sütőporral és az egy citrom levével és reszelt héjával összegyúrjuk. A tészta nagyobbik felét tepsibe tesszük,...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1.:Lisztet,kakaót,proteint összekeverjük 2.:Külön tálba a joghurtot,tojásfehérjét,édesítőt is összekeverjük 3.:A cukkinit meghámozzuk,lereszeljük,állni hagyjuk pár percig míg a...
Elkészítési idő: 50 Nehézség: KönnyűA meggyet kimagozzuk, kevés vízben felfőzzük a cukrokkal. Áttörjük (maradhat kicsit darabos), lehűtjük. Összekeverjük a joghurttal, majd óvatósan hozzáadjuk a habbá vert tejszínt....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű