- 12 dkg liszt
- 2 dl tej
- 3 tojás
- 2 alma
- 1 tk. sütőpor
- 1 tk. cukor
- 1 kk. őrölt fahéj
- csipetnyi só
- olaj
A lisztet, a cukrot, a sütőport összekeverjük, a fahéjjal megszórjuk. Az almákat lereszeljük, kinyomkodjuk a levét és a keverékhez adjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a tejjel elkeverjük és a tésztához öntjük, jól összekavarjuk. A tojások fehérjéből a sóval kemény habot verünk és óvatosan a tésztához adjuk. Felforrósítjuk a serpenyőt, egy csepp olajat öntünk bele és kisütjük a palacsintákat. Mikor elkészült, megszórhatjuk fahéjas porcukorral, de önmagában is isteni.
A hozzávalókból meggyúrjuk a tésztát, s elosztjuk két részre, egy nagyobbra és egy kisebbre. A nagyobbik tésztát kivajazott, lisztezett, 37 × 27 cm-es tepsibe egyenletesen beletap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat dagasztógépbe rakom, majd kidolgozzuk a tésztánkat. Henger alakúra formázzuk, vágjuk fel, majd a kifliformákat picit lisztezzük meg és nyomkodjuk bele egyenleten. E...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzévalókat alaposan elkeverjük és forró serpenyőben megsütjük a palacsintákat.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA 6 tojást felütöttem, és a 6 evőkanál cukorral habbá vertem. Én nem szoktam külön venni a fehérjét és a sárgáját, és működik: kemény habbá verődik így is. A habba óvatosan bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű