menu

Családireceptkönyv.hu

Gerbeaud-szelet


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


a tésztához

50 dkg finomliszt, 25 dkg Ráma margarin, 1 tojássárgája,
1 mokkáskanál szódabikarbóna, 4 evőkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 dl tejföl, 1 dkg élesztő, kevés tej;

a töltelékhez barackíz,

25 dkg darált dió, 25 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor; a tetejére csokoládémáz,

Elkészítés:


A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, és a tojássárgájával, a szódabi­karbónával, a cukorral, a vaníliás cukorral, a tejföllel, meg a kevés tej­ben megfuttatott élesztővel összegyúrjuk. Hideg helyen egyóráig pihentetjük, majd háromfelé osztjuk. Az elsőt kinyújtjuk, kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit, barackízzel megkenjük, és az össze­kevert töltelék felét rászórjuk. Erre fektetjük a második kinyújtott la­pot, amit szintén barackízzel kenünk, és töltelékkel hintünk meg.

Vé­gül a harmadik lappal befedjük, villával megszurkáljuk, és fél óráig pihentetjük. Forró sütőben közepes lángon sötétsárgára sütjük, a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd keserűcsokoládé mázzal vonjuk be a tetejét. Keskeny, hosszúkás szeletekre vágjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Zserbó/ horváth/
Zserbó/ horváth/

Egy nagy tálban keverje össze az összes száraz hozzávalót, melegítse fel a tejet, olvassza fel a vajat. Töltsön tojássárgáját, tejet és vajat a lisztes tál közepére, és keverővel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Éva
Almakarikák palacsinta bundában
Almakarikák palacsinta bundában

A lisztből, a tejből, a tojásból az ásványvízzel, csipetnyi sóval és 1 kávéskanál cukorral sűrű palacsintatésztát kavarunk. A meghámozott almák magházát kivágjuk, ujjnyi vastag...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
 Pudingos keksz
Pudingos keksz

Mindent összegyúrunk, majd kis golyókat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket, majd villával lenyomjuk kissé. Ezzel mintegy mintázzuk is a felületüket. De...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar RIZSKOCH
RIZSKOCH

→ a rizst mosd át többször, jó alaposan, hideg vízben, addig amíg átlátszó lesz a víz (én csináltam már rizottórizsből is, mert csak az volt épp itthon :), de ebben az esetben azt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk