Pt.aluat
250 unt
650 g faina
200 g zahar pudra
2 oua
200 g smantana grasa
10 g praf de copt
un praf de sare
Pt. umplutura
1,5 kg mere
100 g zahar
1 lingurita scortisoara
Mai intai, am pregatit umplutura. Am curatat de coaja merele si le-am dat pe razatoarea mare, apoi le-am pus in tigaia wok, am adaugat zaharul si le-am lasat sa se caleasca pana a scazut toata zeama, la final, am adaugat scortisoara. Le-am lasat sa se raceasca, cat timp am facut aluatul.
Aluat : Untul la temperatura camerei, l-am taiat cubulete, am adaugat zaharul si am mixat bine, apoi am adaugat cele 2 oua si smantana si am continuat sa mixez, la final am adaugat faina si praful de copt. Am rasturnat aluatul pe blatul de lucru infainat si am framantat bine, pana am obtinut un aluat nelipicios. L-am impartit in doua, am intins o foaie. Intr-o tava, cu dimensiunile de 35/25, am pus hartie de copt si apoi am asezat foaia intinsa, am intepat-o cu o furculita si am intins merele calite, Pentru ca-mi place sa ma joc, a doua foaie n-am mai intins-o, am facut impletituri de cate trei si am pus deasupra merelor calite, asa cum se vede in imagine. Am dat tava la cuptor pentru cca 35-40 min, pana incepe sa se rumeneasca frumos. Am scos tava din cuptor, am lasat-o sa se raceasca putin si apoi am portionat-o si pudrat-o cu zahar. Restul de aluat ramas, l-am transformat in cornulete umplute cu gem si nuca. Un deliciu, este un aluat atat de fraged si gustos, se topeste in gura.
Lassú tűz mellett megfőzzük a grízt a tejjel, majd hűlni hagyjuk. Ez idő alatt, elkészítjük a tésztát: a tészta összes hozzávalóját összegyúrjuk, majd 4 részre osztva, lemeztepsi...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA csokis croissant nagyobb darabokra vágjuk, és egy tűzálló tálba tesszük, hogy kitöltse a tálat. A tejet, tejszínt elkeverjük a tojássokkal és a vaníliás cukorral majd egyenletese...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHárom részre szedjük a tésztát. A forma aljára nyomkodjuk az első réteget, erre jöhet egy réteg töltelék, majd újabb tésztaréteg és így tovább, míg van alapanyagunk. Az utolsó tész...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűElőször a mogyoróvajas tölteléket készítjük el. A mogyoróvajat a nádcukorral eldolgozzuk. Amikor már összeállt a massza, akkor hengeré formázzuk, majd 32 egyenlő darab kis részre v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű