a tésztához : 60 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 3 tojássárgája, 3 – 4 dl tej, 2 evőkanál étolaj, 3 kanál kristálycukor, csipet só
A krém elkészítése : 25 dkg margarin, 20 dkg porcukorral gépi habverővel keverjük ki, adjunk hozzá 2-3 evőkanál kakaóport, majd a 3 tojásfehérje felvert habját is.
A tészta elkészítése : az élesztőt kevés langyos tejjel futassuk fel, és a hozzávalókból dagasszunk egy lágy tésztát. Kb. fél órát kelesszük.
Ha a tésztánk megkelt osszuk el 6 felé, egyesével nyújtsuk ki őket vékonyra, téglalap alakúra, kenjük meg őket a kakaós krémmel, tekerjük fel, és 3 – 3 –at fonjuk össze. Helyezzük a kalácsokat zsírozott, lisztezett tepsibe. ( kb. 37 * 25 cm ) Pár percet még a tepsiben is keleszthetjük. Sütés előtt kenjük le tojással, majd sütés közben még egyszer átkenhetjük.
Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük kb. 10 percig, majd takarékon további kb. 25 percig.
Tipp : Fahéjjal is elkészíthető.
1. A tepsit (30 x 40 cm-es) sütőpapírral kibéleljük. 2. A sütőt előmelegítjük. 3. A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. 4. A ka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elvegyítjük a sütőport és a többi hozzávaló felhasználásával tésztát készítünk. Az elkészült tésztát egy kivajazott csatos tortaformába öntjük és megsütjük, majd kihűtjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA narancslében csomómentesen elkeverjük a zselatint és az édesítőt, majd mérsékelt lángon forralásig melegítjük. Mielőtt forrni kezdene, levesszük a tűzről, pár percig hűlni hagyju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű