Első tészta: 40 dkg. liszt, 2 kis pohár tejföl, só, 2 tojás
Második tészta 20 sütjük, amíg jó színt kap a teteje és al alja.dkg. liszt, 20 dkg. zsír, kenéshez olvasztott zsír.
Elkészítjük a kétféle tésztát, kis pihentetés után az elsőre rákenjük a másodikat, összegöngyöljük, 6 részre osztva letakarva egy éjszakát a hűtőben tartjuk. Másnap betöltjük, előtte jó vékonyra elsodorjuk. Kissé bekenjük olvasztott zsírra.
Légkeveréses sütőben 160 fokon 30 percig, 180 fokon 15 percig sütjük amíg szép színt kap a tészta.
Réteslisztből készült, nem kell bele 2 egész pohár tejföl.
Kedves Szilvia ! Nézd meg légy szíves az adagolásnál a második tésztaleírást. Elcsúszott, ott 20 dkg lisztet a zsírral összemorzsolod és kész ?
6 évesA tészta hozzávalóit: liszt, szobahőmérsékletű margarin, cukor, tojássárgája, vaníliás cukor és sütőpor, ha kell kicsi tejjel-tejszínnel alaposan összedolgozzuk. Lisztezett felüle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejjel, hogy egy közepesen kemény tésztát kapjunk. 6 gáztepsi méretű lapot sütünk belőle 180 fokos sütőben. A krémhez a kristálycukrot k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait a meggy kivételével egy tálba tesszük. Robotgéppel simára kavarjuk. A kezdetekben csak 3 dl tejet adjunk hozzá, ha nagyon sűrű a massza, akkor öntsük csak bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztbe keverjük a sütőport, a csipet sót, a citrom héjat, elmorzsoljuk a margarinnal, és összegyúrjuk a 3 tojássárgájával, és annyi tejföllel, hogy jó kemény tésztát kapjunk. Ké...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű