Első tészta: 40 dkg. liszt, 2 kis pohár tejföl, só, 2 tojás
Második tészta 20 sütjük, amíg jó színt kap a teteje és al alja.dkg. liszt, 20 dkg. zsír, kenéshez olvasztott zsír.
Elkészítjük a kétféle tésztát, kis pihentetés után az elsőre rákenjük a másodikat, összegöngyöljük, 6 részre osztva letakarva egy éjszakát a hűtőben tartjuk. Másnap betöltjük, előtte jó vékonyra elsodorjuk. Kissé bekenjük olvasztott zsírra.
Légkeveréses sütőben 160 fokon 30 percig, 180 fokon 15 percig sütjük amíg szép színt kap a tészta.
Réteslisztből készült, nem kell bele 2 egész pohár tejföl.
Kedves Szilvia ! Nézd meg légy szíves az adagolásnál a második tésztaleírást. Elcsúszott, ott 20 dkg lisztet a zsírral összemorzsolod és kész ?
7 évesElőször a tölteléket készítsd el, hogy legyen ideje kihűlni. Az almákat hámozd meg, vágd apróra. Keverd össze a vízzle, citromlével, add hozzá az édesítőt és a fahéjat. Alacsony lá...
Elkészítési idő:A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd gyorsan beledolgozzuk a többi hozzávalót. A kész tésztát fóliába csomagoljuk, és betesszük a hűtőbe 30-60 percre. A szilvát kimagozzuk, és...
Elkészítési idő: 45 percA kekszekből 8 darabot törjünk porrá, majd keverjük el az olvasztott vajjal, és öntsük bele a masszát egy kapcsos tortaformába. A hideg tejszínt tegyük egy tálba és kézi mixerre...
Elkészítési idő: 1