6 tojás
15 dkg liszt
15 dkg cukor
1 sütőpor
pici só
pici citromlé
Töltelék:
barack vagy vegyes gyümölcs lekvár
Tetejére:
porcukor
Mielőtt elkezdjük kikeverni a piskótát először gyújtsuk be a sütőt hogy forró legyen . Tojásokat szétválasztjuk a fehérjét egy pici sóval és kevés citromlével kemény habbá verjük , majd beletesszük a cukrot szintén összekeverjük , majd a tojássárgáját is hozzáadjuk és géppel simára keverjük . Ezután kézzel főzőkanállal belekeverjük a sütőporral összekevert lisztet . Tepsit kibéleljük szilikonos sütőpapírral és beleöntjük a masszát , egyenletesen eloszlatjuk benne . Forró sütőbe először 10 percig sütjük , majd takarékon még kb 10-15 percig ( sütő függő) Ha megsült , még melegen kivesszük , átfordítjuk és leszedjük az aljáról a papírt majd visszafordítva egy konyharuhára fektetjük és konyharuhával együtt feltekerjük 3-4 szer . Majd konyharuhástól feltekerve hagyjuk pár percig hűlni , majd kitekerjük , megkenjük lekvárral és visszatekerjük . Tetejét porcukorral hintjük meg .
20 percig Tilos kinyitni a sütő ajtaját !!
Egy 3 literes fazékban készítsük a tésztát, mert ebben jól ki tudjuk keleszteni. A tojásokat a cukorral, a tejföllel, a margarinnal és a sóval jó habosra kikeverjük. Közben a lagyo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elmorzsoljuk a margarint, és a porcukrot. Összekeverjük sóval, sütőporral, a citromok reszelt héjával. A tojások sárgáját is hozzáadjuk. Belenyomjuk a citrom levét. Addi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 evőkanál vajat olvassz fel egy edényben, és pár percen keresztül futtasd meg benne a rizst. Ezután öntsd fel a tejjel és a tejszínnel, add hozzá a cukrot és a vaníliarúd kikap...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűTészta: A tojások fehérjébe teszek 1 ek vizet, pici sót, folyamatosan adagoljuk hozzá a cukrot s kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadagolom a tojások sárgáját és az olajat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű