6 tojás
15 dkg liszt
15 dkg cukor
1 sütőpor
pici só
pici citromlé
Töltelék:
barack vagy vegyes gyümölcs lekvár
Tetejére:
porcukor
Mielőtt elkezdjük kikeverni a piskótát először gyújtsuk be a sütőt hogy forró legyen . Tojásokat szétválasztjuk a fehérjét egy pici sóval és kevés citromlével kemény habbá verjük , majd beletesszük a cukrot szintén összekeverjük , majd a tojássárgáját is hozzáadjuk és géppel simára keverjük . Ezután kézzel főzőkanállal belekeverjük a sütőporral összekevert lisztet . Tepsit kibéleljük szilikonos sütőpapírral és beleöntjük a masszát , egyenletesen eloszlatjuk benne . Forró sütőbe először 10 percig sütjük , majd takarékon még kb 10-15 percig ( sütő függő) Ha megsült , még melegen kivesszük , átfordítjuk és leszedjük az aljáról a papírt majd visszafordítva egy konyharuhára fektetjük és konyharuhával együtt feltekerjük 3-4 szer . Majd konyharuhástól feltekerve hagyjuk pár percig hűlni , majd kitekerjük , megkenjük lekvárral és visszatekerjük . Tetejét porcukorral hintjük meg .
20 percig Tilos kinyitni a sütő ajtaját !!
85 g cukrot karamellizálunk egy teflon vagy kerámiabevonatos serpenyőben, majd hozzáadjuk a felkockázott almát és a mazsolát, kevés vizet öntünk hozzá. A tojásokat habosra keverjü...
Elkészítési idő:Töltelék: egy lapot összemorzsolunk 2 dl tej 10 dkg darált dió, 15 dkg cukor, 2 kanál kakaó 1 vanilia, 1 kanál barack lekvár, 10 dkg vaj, fél dl rum.ebből készül a töltelék. az a...
Elkészítési idő:Tölteléket össze főzni, hűlni hagyni Tészta hozzávalóit össze gyúrni 4 fele osztani, körré nyújtani, 8 részre osztani. A háromszöget 3 helyen bevágni szélére 1 kk töltelék,felt...
Elkészítési idő: