50 dkg liszt,
2 db tojás,
4 evőkanál tejföl,
4 evőkanál olvasztott méz,
1 kávés kanál szódabikarbóna,
16 dkg porcukor,
6 dkg zsir.
Töltelék:
2 tojás,
2 evőkanál porcukor,
4 evőkanál liszt,
5 dl tej,
vanilia,
16 dkg porcukor,
10 dkg vaj, vagy margarin.
Ahozzávalókat jól összedolgozzuk és 4 részre osztjuk. Vékony lapokat lapokat sütünk belőle.
Töltelék:
2 tojás sárgáját , a 2 ek. porcukorral habosra keverjük, majd belerakunk 4 ek. lisztet.% dl tejet felforralunk vaniliávalbeleöntjük a tojásos keveréket és sűrű péppé főzzük.Kihűtjük.
Közben a orcukrot kikeverjük a vajjal.
a mikor kihült a apudingos krém, összekeverjük a vajas krémmel.
2 db tortabevonóval, vagy készitett csokimázzal vonjuk be.
1 napot állni hagyjuk hideg helyen.
Mi másfélszeres mennyiségü krémmel szeretjük.
Összekeverjük a gesztenye masszát meg a kakaóport és levárt és a mézet meg a fahéjat és annyi kekszet adunk hozzá, hogy lehessen formázni.Hideg helyre tesszük.Egy tálcára teszünk n...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit összevegyítjük és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. 2. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és a kivajazott kosárformákat kibéleljük vele. (Nekem...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA margarint/zsírt elmorzsoljuk a liszttel, a cukorral, a sóval, majd összegyúrjuk a tejföllel. Folpackba becsomagoljuk amíg elkészül a töltelék. A töltelékhez a tojásfehérjét fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is az aszalt gyümölcsöt és a fehér csokoládét (ha táblás, nem pedig csokicsepp) apróra vágjuk. A lisztet a sütőporral egy tálba szitáljuk. A vajat elmorzsoljuk a liszttel,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű