25 dkg vaj, 20 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja és leve, 2 egész tojás, 4 tojássárgája, 50 dkg liszt, lekvár, porcukor.
A vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a citromlevet és a reszelt citromhéjat. Jól összekeverjük, majd hozzászórjuk a lisztet és jól kidolgozzuk. Ha kész, 1-2 órát állni hagyjuk. Késfok vastagságúra kinyújtjuk, fánkszaggatóval, vagy különböző formájú szaggatókkal kiszaggatjuk, majd kikent és kilisztezett sütőlapon megsütjük. Két tésztát összeragasztunk lekvárral és porcukorral meghintjük.
A tészta hozzávalóit egy tálba öntöm és jó alaposan kidolgozzuk, 1 cipóra osztjuk, félretesszük, hagyjuk pihenni. Elkészítjük a zsíros masszánkat, amivel a tésztánkat kenjük le, a...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűKét dl langyos tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Amíg megkel, egy nagyobb tálba beleborítjuk a lisztet, csipetnyi sót, két evőkanál cukrot, két ev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz átszitált, sóval vegyített lisztet morzsold össze a vajjal. A krémsajtot, a tojássárgáját és a tejfölt keverd ki jól, majd add hozzá a lisztes masszát. Alaposan dolgozd ki a tés...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűElőkészítés: Kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. A tejet nem kell megmelegíteni, hidegen használjuk majd. Tészta begyúrása: Az élesztőt kevés hideg tejben csomómente...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű