menu

Családireceptkönyv.hu

Csokoládés citromos habszelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg kakaós keksz
10 dkg háztartási keksz
10 dkg vaj

A csokoládés habhoz:

10 dkg tejcsokoládé
1 tasak habfix
1,5 dl habtejszín

A tetejére:

1,5 dl habtejszín
1 tasak habfix
citromaroma

Elkészítés:


A kakaós kekszet ledaráljuk és a vaj felével összekavarjuk. Kicsi kerek sütőgyűrűkbe simítjuk. A háztartási kekszet is ledaráljuk és a maradék vajjal összekavarjuk, majd a kakaós rétegre simítjuk. A csokoládét felolvasztjuk és langyosra hűtjük. A habot felverjük, a habfixet hozzáadjuk és hozzákanalazzuk a csokoládét, közben robotgéppel verjük tovább. A csokoládés habot a kekszes alapokon elosztjuk. A másik adag habtejszínt is felverjük, a habfixet beletesszük, a citromaromával ízesítjük és elosztjuk a süteményeken. 1 órára hűtőbe tesszük, majd lekapcsoljuk a sütőgyűrűk oldalát. A hab tetejét megszórjuk kakaóporral és tálalhatjuk.

Csokoládés citromos habszelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zserbó
Zserbó

Tészta: Az élesztőt a langyos tejen összemorzsoljuk, befedjük és langyos helyen felfuttatjuk. A lisztet, a margarint, a felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, a cukrot, a rumot é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Kürtőskalács
Kürtőskalács

A lisztet elkeverjük a tojással, a tojások sárgájával, 6 kanál porcukorral, 8 dkg olvasztott vajjal vagy sütőmargarinnal, a felfuttatott élesztővel, kevés sóval, majd jól összedolg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsófi
pilóta keksz
pilóta keksz

cukor, tojás összekever, plusz vaj, tej vanília, liszt felezni, kakaó, vagy liszt hűtő 180 fok, 12 perc

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
mákos tésztához
mákos tésztához

A mákos tésztához a 2 egész tojást a cukorral, a vaníliás cukorral kikeverjük. Utána hozzákeverjük az olvasztott margarint, a tejfölt, a darált mákot, a reszelt citromhéjat, a lisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk