Almás pite. Tepsi: 35x30 cm.
60 dkg finom liszt,
2 db tojás sárgája,
20 dkg zsír,
1 csomag sütőpor,
1 kis pohár tejföl,
csipet só,
kb. 15 dkg kristálycukor,
1 citrom reszelt héja.
A töltelék:
2 kg. reszelt alma,
őrölt fahéj,-ízlés szerint.
cukor-almától függően,
2 cs vaníliás cukor,
10 dkg dió.
Tetejére:
1 db. egész tojás.
A tésztának valókat összegyúrjuk, hogy egy közepes keménységű, könnyen nyújtható tésztát kapjunk. /tejföllel lehet korrigálni először kevesebbet majd ha igényli akkor mehet bele mind/
A tésztát kettőbe vesszük és kinyújtjuk .Az egyik kinyújtott lappal kibéleljük a tepsit, azt megszórjuk a dióval, rátesszük az ízesített kinyomkodott almát, és befedjük a másik kinyújtott tésztalappal. A felvert tojással megkenjük, villával megszurkáljuk.
Közepes lángon sütjük. 25-30 perc kb.
Jó étvágyat kívánok!
A tojásokat kettéválasztjuk, a tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport. A keményre felvert tojásfehérjével lazítjuk. A tésztát vaja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat habosra keverjük a cukorral , majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet, végül a többi hozzávalót is hozzákeverjük. Beleöntjük a tésztát egy sütőpapírral bélelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait összekeverjük, és csak annyi tejet adunk hozzá, hogy könnyen gyúrható legyen. 3 részre osztjuk és a tepsi hátán 3 lapot sütünk. Krém: 0,5 l tejből, 4 kanál l...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűMegkelt tésztát téglalap formára nyujtom vaj margarin keverékével meglocsoljuk,megszórjuk porcukorral,kakaóval és feltekerjük.Másfél ujnyi vastag szeletekre vágjuk.A csigákat zsiro...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Könnyű