HOZZÁVALÓK
- 40 dkg liszt, 20 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 2 tojássárga, 2 ek tejföl, 1 cs sütőpor
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
TÖLTELÉK :
ALMÁS
- 1 ,5 kg alma héjastul lereszelve
- porcukor ízlés szerint,
- fahéj
Az almát a cukorral és a fahéjjal megpároljuk és kihűtjük. / Én előző este elkészítettem / ha híg lenne, egy kis darált keksszel sűríthetjük
VANÍLIÁS KRÉM
- 2 db tojás, 2 ek cukor, 1 cs vaníliás cukor, 2 ek liszt, 3 dl tej, 15 dkg margarin, 10 dkg porcukor
- A tojást, a cukrokat, a lisztet a tejjel állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük, kihűtjük.
- A vajat a porcukorral habosra keverjük a kihűlt krémhez adjuk és simára kikeverjük.
- A tésztát 3 részre osztjuk, lisztes felületen a tepsi méretére kinyújtjuk és külön - külön kb ( 20 x 30 - as ) zsírozott, lisztezett tepsi hátán előmelegített, 170 °C - on világosra megsütjük.
Összeállítás:
- Az alsó lapra az almás töltelék kerül, ráfektetjük a második lapot, kicsit lenyomkodjuk és erre simítjuk a krémet, a harmadik lappal befedjük.
Elkészítése A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, 2 lapot nyújtunk belőle, és mindegyiket kb. 15-20 perc alatt, előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük. A krémhez a diót a t...
Elkészítési idő:A sütőmixhez ütöttem a tojást, hozzáadtam a sütőport és az eritritet, majd apránként annyi kókuszzsírt dolgoztam hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjak belőle. Alaposan lisztezett...
Elkészítési idő:Egy tálban keverjük össze a lisztet, az élesztőport, a cukrot, adjuk hozzá a tojást, az olajat, a tejet és a sót is, gyúrjunk belőle rugalmas, sima tésztát (kb. 10 perc). Tegyük va...
Elkészítési idő: 2 óra