HOZZÁVALÓK
- 40 dkg liszt, 20 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 2 tojássárga, 2 ek tejföl, 1 cs sütőpor
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
TÖLTELÉK :
ALMÁS
- 1 ,5 kg alma héjastul lereszelve
- porcukor ízlés szerint,
- fahéj
Az almát a cukorral és a fahéjjal megpároljuk és kihűtjük. / Én előző este elkészítettem / ha híg lenne, egy kis darált keksszel sűríthetjük
VANÍLIÁS KRÉM
- 2 db tojás, 2 ek cukor, 1 cs vaníliás cukor, 2 ek liszt, 3 dl tej, 15 dkg margarin, 10 dkg porcukor
- A tojást, a cukrokat, a lisztet a tejjel állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük, kihűtjük.
- A vajat a porcukorral habosra keverjük a kihűlt krémhez adjuk és simára kikeverjük.
- A tésztát 3 részre osztjuk, lisztes felületen a tepsi méretére kinyújtjuk és külön - külön kb ( 20 x 30 - as ) zsírozott, lisztezett tepsi hátán előmelegített, 170 °C - on világosra megsütjük.
Összeállítás:
- Az alsó lapra az almás töltelék kerül, ráfektetjük a második lapot, kicsit lenyomkodjuk és erre simítjuk a krémet, a harmadik lappal befedjük.
A tészta elkészítése: a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a lisztel, kakaóporral és sütőporral óvatosan a habho...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesVajat felolvasztjuk és elkeverjük a cukorrral, majd hagyjuk kihűlni. Hozzákeverjük a tojást. Hozzáadjuk a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a vanília aromát és a kak...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tésztát gépben dagasztatom, 20 percig. Ügyelek rá, hogy nehogy túlmelegedjen, ha szükséges nyitott tetővel dolgoztatom. Mikor kész, kissé átgyúrom, akkor jó, ha rugalmas, kissé v...
Elkészítési idő: 3 Nehézség: Közepesítés A töltelékkel kezdjen. Forralja fel a tejet a cukorral, majd keverje bele a többi alapanyagot is, és hagyja kihűlni, hogy egy hideg, gyúrható masszát kapjon. 1. A tészzt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű