Tésztához:
6 tojásfehérje
4 tojássárgája
14 dkg cukor
2 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
14 dkg darált dió
Krémhez:
2,5 dl tej
2 evőkanál liszt
2 tojássárgája
15 dkg cukor
25 dkg vaj
1 evőkanál instant kávépor
vaníliaaroma
1 maréknyi vágott dió (a tésztára szórjuk)
A tojásfehérjéből kemény habot verünk a cukorral. A tojások sárgáját is belekavarjuk. A habhoz kavarjuk a lisztet, a sütőport, majd a darált diót is. A tésztát papírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt megsütjük. Megcsináljuk a krémet: a tejet, a tojássárgáját, a lisztet, a kávéport és a cukrot egy edénybe tesszük és lassú tűzön, folyamatos kavargatás mellett addig főzzük, amíg krémessé válik, majd kihűtjük. A vajhoz kavarjuk a krémet. A tésztát megszórjuk a darabos dióval, majd megkenjük a krémmel. Apróra vágott dióval megszórhatjuk a tetejét, majd 2 órára hűtőbe tesszük.
Egy tálba szórjuk a lisztet, sütőport, porcukrot és jól összekeverjük. Belemorzsoljuk a margarint, majd a tojások sárgáját és a tejfölt, majd alaposan összedolgozzuk. A tésztát 3 r...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepeselkészítés Egy keverőtálban robotgéppel összekeverjük a tészta összetevőit követve a hozzávalók fenti sorrendjét. Beleöntjük egy kapcsos formába, és tűpróbáig sütjük kb. 25 per...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral kikavarjuk, majd a tojásokat, a tejet, a lisztet, a sütőport és a kakaót is hozzáadjuk, folyamatosan kavarjuk. A tésztát papírral bélelt tepsibe öntjük és 180 f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot és ezt is habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját és í...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű