Jelenleg itt vagy: Főoldal > Sütemény receptek > Tea sütik, kekszek > Ferrero keksz
Ferrero keksz recept
Ferrero keksz
Beküldve: 2014.12.28.
Kategória: Sütemény receptek
Küldte: Veronica's Cake
Látták: 19036
Ennyien nyomtatták ki: 0
Miben készült? Sütő
Melyik évszakban? Egész évben
Konyha: Olasz
Fogás: Desszert
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 3.68 csillag 25 értékelés alapján
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
A kekszhez:
14 dkg liszt
3 dkg kakaópor
12 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tojás sárgája
2 ek tej
1 zacskó vaníliás cukor
A kenéshez:
1 tojásfehérje
15 dkg finomra vágott mogyoró
nutella
Elkészítése:
A lisztet, vaníliás cukrot, kakaót és cukrot elkeverjük, majd a szobahőmérsékletű vajjal, tejjel és tojás sárgájával összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük.
Diónyi gombócokat formálunk belőle, a tojásfehérjébe mártjuk és a tört mogyoróba forgatjuk.
A golyókat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk 5 cm-es távolságra. Mindegyik golyó közepébe egy kis lyukat nyomunk az ujjunkkal.
180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt a kis mélyedésekbe nutellát töltünk.
A tésztához valókat gyorsan kézzel összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük másnapig. (12-20 órára) Másnap a tésztát ízléstől függően 3 vagy 5 mm vastagra nyújtjuk, majd 2 ujjnyi vas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejből, a búzadarából, a cukorból, a vaníliás cukorból, a vajból és egy csipet sóból nagyon sűrű grízt főzünk. Hagyjuk kihűlni. A tojást pici cukorral és csipet sóval felverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához A porcukrot, az egész tojást, a tojássárgáját, a margarint, a mézet és a szódabikarbónát gőz fölött felolvasztjuk. Majd a lisztet belegyúrjuk. Két részre osztjuk, 30x...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítem 180 °C-ra. A tojásokat szétválasztom. A fehérjéket pici sóval felverem. A sárgákhoz hozzáadom a cukrot és fehéredésig keverem, ezután apránként beledolgozom az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű