30dkg rétesliszt,
dcl joghurt v. kefir,
2 dl kristálycukor,
2dl étolaj,
2db egész tojás,
reszelt citromhéj,
1cs.sütőpor
• Alaposan összekeverjük, és kb.1/2kg fejtett meggyet,v.kockára vágott bármilyen gyümölcsöt a tepsibe öntött masszára szórjuk.
•
Közepes lángon rózsaszínűre sütjük, ha langyos ,kockákra, vágjuk, porcukorral leszórjuk.
1. 30 dkg lisztből 15 dkg vajjal, 10 dkg porcukorral, 2 tojássárgájával, késhegynyi szódabikarbónával és 1 dl tejföllel tésztát gyúrunk. 2. Kinyújtjuk, félig megsütjük, azután...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA narancsot meghámozzuk, majd nagyobb kockákra vágjuk és pépesítjük. A magokat kiszedjük, ha esetleg vannak benne. A gyümölcspéphez adjuk a cukrot és a zselatint, jól összekavarjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mascarponét kikeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, porcukrot, elkeverjük, Hozzáöntjük a citromlevet, ezt is elkeverjük, majd hozzáadjuk a habfixálóval felvert habot is. Ezt az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Kávédarálón ledaráljuk a mézeskalácsot vagy puszedlit. 2.Két, három részletben adjuk a lekvárt a darálékhoz (a lekvár sűrűségétől is függ, hogy végül mennyit fog felvenni a morz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű