Hozzávalók a tésztához:
4 tojás
15 dkg margarin
20 dkg cukor (itt 10 dkg cukor és 1 ek. édesítő)
1/2 sütőpor
30 dkg liszt
3 evőkanál kakaópor
2 dl tejtúrós massza:
50 dkg túró
4 evőkanál búzadara (70 g)
1 tojás
15 dkg cukor (itt 8 dkg xilit 1 ek. édesítő)
1 vaníliás cukor (itt aroma)
1 citrom reszelt héja (itt aroma)
A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá vertem. A sárgájákat fehéredésig kevertem a cukorral és édesítővel, majd a sajtreszelőn lereszelt margarint is hozzákevertem. A sütőporral és kakaóval elkevert lisztet felváltva dolgoztam bele a tejjel. Végül a felvert tojásfehérje habot is belekevertem. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam a tésztát.
A hozzávalókat robotgéppel egy magas falu edényben - különben röpködnek az alkatrészek! - kikevertem, és egy evőkanállal szépen sorban rákanalaztam a tésztára. Lusta voltam golyókat formázni, de így is szép és finom lett!! Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon, kb. 30-35 percig sütöttem.
Már langyosan felkockáztam, mert nem bírtam várni, és ahogy Kriszta javasolta, minden szelet közepére igyekeztem egy túrót igazítani a szeleteléssel. Tálaláskor porcukorral díszítettem.
1. A 4 tojást összekeverjük a 8 evőlanál cukorral és 8 evőkanál vízzel -> kemény habra verem, ne follyon. 2. Összekeverem a lisztet a sütőporral egy másik edényben. 3. A felvert...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűElkészítése Összekeverjük a darált mákot a sütőporral elkevert liszttel, csipet sóval. Hozzá adjuk a porcukrot, a tojások sárgáját és a tejfölt, majd beletesszük a rumaromát....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét habbá verem, hozzá keverem a xilitet, vaniliás cukrot, a tojások sárgáját, az olvasztott vajat, a reszelt citromhéjat, majd a sütőporral elkevert liszteket, és mind...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 150°C-ra. Zsiradékkal vékonyan kenjünk ki, majd sütőpapírral béleljünk ki egy 25 × 30 cm-es tepsit. Nekem nem volt pont ekkora, ezért sütőpapírból vágtam ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű