Hozzávalók a tésztához:
25 dkg vaj
40 dkg finomliszt
12 dkg kristálycukor
1 tojás
fél citrom reszelt héja és leve
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1-2 evőkanál tejföl
Hozzávalók a töltelékhez:
2 kg alma
fahéj
2 csomag vaníliás cukor
A vajat morzsold el a liszttel, majd a többi hozzávalóval gyúrj belőle puha tésztát. Oszd két cipóra, és hagyd pihenni, a legjobb, ha hűtőbe teszed. Ezalatt hámozd meg és magozd ki az almákat, majd egy nagy lyukú sajtreszelőn reszeld le őket. Az egyik cipót nyújtsd akkorára, mint a tepsi, amit használsz majd, majd fektesd is bele a kivajazott, kimorzsázott formába. A lereszelt almát oszlasd el a tésztán, szórd meg a vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd ezt is hintsd meg zsemlemorzsával. A másik cipót is nyújtsd ki ekkorára, majd a sodrófa segítségével fektesd a süti tetejére. Villával szurkáld meg, és kend be felvert tojássárgájával. 200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsül. Várd meg, amíg picit hűl, és utána kezdd el szeletelni.
20 dkg cukrot világos barnára pörkölünk, 2 dl vízzel felengedjük, olvadásig forraljuk. 4 tojássárgát 15 dkg cukorral kikeverünk, a 4 tojásfehérjét habbá verjük,30 dkg lisztbe bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA Mester süteménylisztet és Schär mix B-t elkeverjük a darált dióval. Beletesszük a cukrot, a vaníliáscukrot, majd a Liga margarinnal alaposan összegyúrjuk a tésztát. Ha nagyon lág...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kakaós piskótát készítünk a hagyományos módon a 6 tojásból, a lisztből, a cukorból, a kakaóból és a sütőporból. 2. Egy 30 × 20 cm-es tepsit béleljünk ki zsírpapírral, 180°C-...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA cukrot a margarinnal, a tojással és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzátesszük a többi hozzávalót. A kuglóf formát kikenjük és a tésztát beleöntjük. Előmelegített...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű