4 szobahőmérsékletű tojás (a fehérjét és a sárgáját válasszuk külön)
1 evőkanál vanília aroma
90 g kristálycukor
60 g olvasztott vaj vagy margarin
90 g liszt
5 dl langyos tej
porcukor a süti megszórásához
Elkészítés:
160 fokra melegítjük elő a sütőt.
Egy 20 cm x 20 m-es sütőtálat kibélelünk sütőpapírral.
Elválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét felverjük habnak. Félretesszük.
A sárgákat pedig összemixeljük a cukorral. Hozzáadjuk a vajat és a vaníliát. Kb. 2 percig mixeljük.
Beleöntjük a lisztet és addig mixeljük, amíg teljesen egységes masszát nem kapunk.
ketkes.com oldalon találtam a receptet. Érdemes oda nézni.
A piskótához a tojásokat habosra, fehéredésig verjük a cukorral, a vízzel és a sóval. Hozzáadjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a mákot és a sütőport. Végül belekeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűIch erstelle nie einen Vorteig, da es bei mir ohne wunderbar gelingt und ich ihn daher nicht benötige. Wer aber einen machen will, kann dies gerne tun. Buttermilch mit Salz und...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFél l tejből 4 ek cukorral a szokásos módon vaníliapudingot készítünk, a másik fél l tejből 4 ek cukorral pedig csokipudingot készítünk. Mindkettőt gyakran átkeverve langyosra hűtj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edénybe elkeverjük a lisztet kevés tejjel . A maradék tejet vaníliát és a cukrot elkezdjük forralni, majd hozzáadjuk a lisztet , tejet és pár percig főzzük. Mikor sűrűsödik , h...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű