50 dkg liszt
20 dkg margarin
2 e.k. kakaó
25 dkg cukor
1 vanília
1 k.k szódapor
1 m.k fahéj
4 tojássárga
kis tejföl
Töltelék:
10 dkg margarin
5 e.k cukor
1 dl rum
15 dkg kókusz
4 tojás habja
A hozzávalókból puha tésztát gyúrunk, 2 részre osztjuk. 1 lapot kisodrunk, lekvárral megkenjük.
A tölteléknél a margarint a cukorral és a rummal habosra keverjük.
Rátesszük a másik lapot, ha megsült.
4 tojássárgát 10 dkg cukorral kikeverjük, melegen a tésztára kenjük.
Először a barna piskótát készítjük el: A sütőt előmelegítjük 170°C-ra. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot. A tojások sárgájáva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztottam, a fehérjét felvertem, a sárgáját habosítottam a cukorral, majd mikor már kifehéredett, hozzáadagoltam a sütőporral kikevert lisztet, és alaposan öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk. A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű200 fokra melegítjük elő a sütőt és 12 muffin formát kibélelünk muffin papírral. Összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót egy keverőtálban. Egy másik tálban összekeverjük a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű