50 dkg liszt
20 dkg margarin
2 e.k. kakaó
25 dkg cukor
1 vanília
1 k.k szódapor
1 m.k fahéj
4 tojássárga
kis tejföl
Töltelék:
10 dkg margarin
5 e.k cukor
1 dl rum
15 dkg kókusz
4 tojás habja
A hozzávalókból puha tésztát gyúrunk, 2 részre osztjuk. 1 lapot kisodrunk, lekvárral megkenjük.
A tölteléknél a margarint a cukorral és a rummal habosra keverjük.
Rátesszük a másik lapot, ha megsült.
4 tojássárgát 10 dkg cukorral kikeverjük, melegen a tésztára kenjük.
A cukrot a tojássárgákkal a vajjal és citromhéjjal jól kikeverjük. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával és a tojásárgás krémhez keverjük annyi tejjel, hogy jól kenhető ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet elmorzsoljuk a felkockázott, hideg vajjal, majd hozzáadjuk az édesítővel felhabosított tojást, 1 csipet sót, továbbá a tejet, és gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat válaszd ketté. A sárgáját keverd habosra a porcukorral. A fehérjét verd kemény habbá. A lisztet vegyítsd a kakaóval, a sütőporral, és szitáld a cukros tojássárgába. Jól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésként a tésztához a puha margarint a kristálycukorral és a vaníliás cukorral alaposan kihabosítom, majd hozzáreszelem a citromhéjat is. A tojásokat egyenként adom hozzá, k...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű