Családireceptkönyv.hu

Birsalmás pite


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A töltelékhez:
kb. 1 kg birsalma
10 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 fahéjrúd vagy 1 teáskanál őrölt fahéj
A gyúrt tésztához:
40 dkg búzaliszt
2 csapott teáskanál sütőpor
6 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
2 darab tojás
1 darab tojásfehérje
15 dkg margarin
1 darab tojássárgája
10 dkg mandulaforgács

Elkészítés:


A birsalmát egy konyhai törlőkendővel áttöröljük. Az almát megmossuk, négy részre vágjuk, meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és ferdén felszeleteljük. Az almaszeleteket vízzel, cukorral, vanillincukorral és fahéjjal összekeverjük, és egy főzőedényben felfőzzük. A masszát időnkét megkavarjuk, közepes hőmérsékleten kb. 10 percig pároljuk. A birsalmát egy szűrőn lecsöpögtetjük és hagyjuk kihűlni. A fahéjrudat eltávolítjuk. Egy 35x25 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük. A lisztet és a sütőport elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton összegyúrjuk, majd hengerré formázzuk. Kb. a tészta felét enyhén lisztezett munkafelületen egy 35x25 cm-es lappá nyújtjuk, majd a sütőtepsibe helyezzük. A tölteléket egyenletesen elsimítjuk, majd a maradék tésztát a sütőtepsi méretéhez igazítva elnyújtjuk, és a töltelékre helyezzük. A tojássárgáját felverjük és a tészta felületét megkenjük vele. Mandulaforgáccsal hintjük. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk és a süteményt 170 fokon 30 perc alatt megsütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kíváncsi voltam,milyen ez a megszokott pite birsalmával.Nagyon finom lett,amire nem is számítottam.

Birsalmás pite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hámán füle
Hámán füle

A hozzávalókat egy tálba tesszük, és addig keverjük őket, amíg egyenletes tésztát nem kapunk. A tésztából nyújtófával kb. 1 cm vastag lapot nyújtunk, majd kis háromszög alakú tásk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gesztenyés mascarponés piskóta (Sóbors)
Gesztenyés mascarponés piskóta (Sóbors)

Készítsük el a piskótát. A tejszínből verjünk kemény habot. A tejfölt, a gesztenyemasszát, a porcukrot, a rumaromát és a mascarponét keverjük simára, majd óvatosan forgassuk bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Kőttes mákos kalács
Kőttes mákos kalács

A lisztet megszitáljuk, langyos helyen egy tálban fél óráig állni hagyjuk. Ezalatt kis edényben a tejfölből, az élesztőből és a cukorból kovászt készítünk és langyos helyen megkele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paleo kelt tészta recept
Paleo kelt tészta recept

A száraz és nedves alapanyagokat külön edényben elkeverjük, majd összedolgozzuk őket. 5 percre félrerakjuk a tésztát pihenni. Ezután bambuszrostlisztes felületen kb. 0,5 cm vasta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk