Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Birsalmás pite


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A töltelékhez:
kb. 1 kg birsalma
10 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 fahéjrúd vagy 1 teáskanál őrölt fahéj
A gyúrt tésztához:
40 dkg búzaliszt
2 csapott teáskanál sütőpor
6 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
2 darab tojás
1 darab tojásfehérje
15 dkg margarin
1 darab tojássárgája
10 dkg mandulaforgács

Elkészítés:


A birsalmát egy konyhai törlőkendővel áttöröljük. Az almát megmossuk, négy részre vágjuk, meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és ferdén felszeleteljük. Az almaszeleteket vízzel, cukorral, vanillincukorral és fahéjjal összekeverjük, és egy főzőedényben felfőzzük. A masszát időnkét megkavarjuk, közepes hőmérsékleten kb. 10 percig pároljuk. A birsalmát egy szűrőn lecsöpögtetjük és hagyjuk kihűlni. A fahéjrudat eltávolítjuk. Egy 35x25 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük. A lisztet és a sütőport elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton összegyúrjuk, majd hengerré formázzuk. Kb. a tészta felét enyhén lisztezett munkafelületen egy 35x25 cm-es lappá nyújtjuk, majd a sütőtepsibe helyezzük. A tölteléket egyenletesen elsimítjuk, majd a maradék tésztát a sütőtepsi méretéhez igazítva elnyújtjuk, és a töltelékre helyezzük. A tojássárgáját felverjük és a tészta felületét megkenjük vele. Mandulaforgáccsal hintjük. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk és a süteményt 170 fokon 30 perc alatt megsütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kíváncsi voltam,milyen ez a megszokott pite birsalmával.Nagyon finom lett,amire nem is számítottam.

Birsalmás pite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pudingos Tejfölös Sütemény
Pudingos Tejfölös Sütemény

Először a pudingot készítettem el: a pudingporokat egy nagy lábasban elkevertem a cukorral és kevés tejjel, amikor szép csomómentes lett, hozzáadtam a többi tejet, és kis lán...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: lilia113
Igazi piskóta
Igazi piskóta

A sárgáját kikeverem cukorral majd hozzá adom vizet, lisztet, sütőport. (én szoktam bele tenni citrom,rum,vagy vérnarancs aromát picit vagy reszelek bele citrom vagy narancs héjat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Joghurtos süti
Joghurtos süti

A joghurtot elkeverjük a zselatinnal, felmelegítjük, de nem forraljuk, majd kihűtjük. Tetszés szerinti gyümölcsöt, konzervet, vagy befőttet darabolunk bele, ha lehet a joghurtnak m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Preckedli
Preckedli

A lisztet és a sót a zsírral elmorzsoljuk. Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a sütőrummal, majd összegyúrjuk az elmorzsolt liszttel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk