Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Ganache a fényes bevonó tortára és sütire !!!


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A Ganache úgy készül,hogy 1 dl főzőtejszínt felforrósítasz és hozzá öntesz 10 dkg gőz felett megolvasztott keserű csokoládét. Nagyon lassan,néha bele keversz. Azért kell lassan,hogy legyen ideje a csokoládénak a forró tejszínben megolvadni. Mikor már nem látszik a tejszín egy cseppje sem,akkor szépen rácsorgatod a süti tetejére két részletben. Rácsorgatod az egyik felét,forró vizes késsel elsimítod. Majd egy két perc múlva jön a másik rész is. Nagyon finom. Ezt a fajta mázat hívjuk Ganache, a fényes bevonónak. Az arányokat emelni is lehet. A sütemények,torta tetejére én 1,5 dl tejszínt és 15 dkg csokoládét használok.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar ARANYGALUSKA VANÍLIAMÁRTÁSSAL
ARANYGALUSKA VANÍLIAMÁRTÁSSAL

Elkészítés: A tészta összetevőiből kézzel vagy géppel kelt tésztát dagasztunk, kb. 30-40 percet kelesztjük. Ezután hosszú kígyót formázunk belőle, és kb. 2 cm vastag szeletekre vág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Káposztás pogácsa
Káposztás pogácsa

Káposztát lereszeljük, megdinszteljük (ízlés szerint lehet sózni borsozni) A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojást, sót, tejfőlt. Langyos tejben kis cukorral megf...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Puha citromos süti Ricottával
Puha citromos süti Ricottával

A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét verjük kemény habbá, majd tegyük félre. A sárgáját verjük habosra a cukorral. A ricottát, az olajat, a tojássárgáját és a citromlevet keve...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Nagyi féle mézeskalács recept
Nagyi féle mézeskalács recept

Lassú tűzön olvasszuk össze a mézet és a vajat. Míg ez hűl, keverjük össze a liszt kivételével a többi hozzávalót. A keverékhez adjuk hozzá a meghűlt vajas méz egyvelegét, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk