Családireceptkönyv.hu

CSOKOLÁDÉMÁZ,


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 evőkanál tej,
2 evőkanál kakaó,
4 evőkanál cukor,
50 g vaj.

Elkészítés:


Keverjük össze a cukrot a kakaóval egy kisebb lábasban majd öntsük hozzá a tejet és kavarjuk jól össze, tegyük fel főni, lassú tűzön főzzük, közben kavargassuk addig ameddig a cukor elolvad. Amikor a cukor elolvadt adjuk hozzá a vajat és ismét főzzük fel, folytonosan kavargatva. Egy fényes, homogén és kissé nyúlós csokoládémáz lesz. Hagyjuk egy kicsit hűlni az elkészült glazúrt majd díszítsük vele a tortát vagy a kiválasztott süteményt.

Trükkök, tippek, praktikák:


Egy szép és finom glazúr bármilyen tortát vagy desszertet kitűnővé változtat, ezért ma egy olyan glazúr elkészítését mutatjuk be nektek, amely tejből és kakaóból készül, káprázatosan fényes és pár perc alatt elkészül, akár az ünnepi tortát is díszíthetjük vele.

CSOKOLÁDÉMÁZ,

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tökéletes linzerkarika
Tökéletes linzerkarika

1. Az omlós tésztához a lisztet, a lisztet, sütőport, a porcukrot, a vanília magjait és a zsírt összemorzsoljuk. Hozzágyúrjuk a tojássárgákat, majd annyi tejfölt, hogy a tészta szé...

Elkészítési idő: 30 p
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hencsi
Almás pite
Almás pite

A Rámát a lisztben elmorzsolom, a többi hozzávalóval ruganyos tésztává gyúrom. 2 cipóra osztom, én úgy szoktam, hogy az egyik cipót nagyobbra hagyom kicsivel (ez lesz a süti alja),...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tiramisu egyszerüen
Tiramisu egyszerüen

a tejszint kemény habbá verjük ,amikor kész hozzákeverjük a vaniliás pudigport és a rum felét -addig verjük mig megszilárdul a krém -a kávét elkeverjük a tejjel + 2 kanál...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromkrémes Napsugár szelet
Citromkrémes Napsugár szelet

Elkészítése: A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot is hozzáadjuk. A citromlét is belekeverjük, addig verjük a habot, amíg teljesen felveszi a citromlét. A lisztet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk