4 evőkanál tej,
2 evőkanál kakaó,
4 evőkanál cukor,
50 g vaj.
Keverjük össze a cukrot a kakaóval egy kisebb lábasban majd öntsük hozzá a tejet és kavarjuk jól össze, tegyük fel főni, lassú tűzön főzzük, közben kavargassuk addig ameddig a cukor elolvad. Amikor a cukor elolvadt adjuk hozzá a vajat és ismét főzzük fel, folytonosan kavargatva. Egy fényes, homogén és kissé nyúlós csokoládémáz lesz. Hagyjuk egy kicsit hűlni az elkészült glazúrt majd díszítsük vele a tortát vagy a kiválasztott süteményt.
Egy szép és finom glazúr bármilyen tortát vagy desszertet kitűnővé változtat, ezért ma egy olyan glazúr elkészítését mutatjuk be nektek, amely tejből és kakaóból készül, káprázatosan fényes és pár perc alatt elkészül, akár az ünnepi tortát is díszíthetjük vele.
Egy tálban a két egész tojást kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajkrémet. Másik tálban a habtejszínt kemény habbá verjük, melyet óvatosan a vajkrémes masszához keverünk. E...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűösszekeverni 160 fokon 15 perc összekever...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásfehérjét egy tálban összekeverjük a porcukorral és vízgőz fölé tesszük (A). Hozzáadjuk a citromlevet (B), majd a cukros fehérjét folyamatosan kevergetve csípősre főzzük, vag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű