Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

CSOKOLÁDÉMÁZ,


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 evőkanál tej,
2 evőkanál kakaó,
4 evőkanál cukor,
50 g vaj.

Elkészítés:


Keverjük össze a cukrot a kakaóval egy kisebb lábasban majd öntsük hozzá a tejet és kavarjuk jól össze, tegyük fel főni, lassú tűzön főzzük, közben kavargassuk addig ameddig a cukor elolvad. Amikor a cukor elolvadt adjuk hozzá a vajat és ismét főzzük fel, folytonosan kavargatva. Egy fényes, homogén és kissé nyúlós csokoládémáz lesz. Hagyjuk egy kicsit hűlni az elkészült glazúrt majd díszítsük vele a tortát vagy a kiválasztott süteményt.

Trükkök, tippek, praktikák:


Egy szép és finom glazúr bármilyen tortát vagy desszertet kitűnővé változtat, ezért ma egy olyan glazúr elkészítését mutatjuk be nektek, amely tejből és kakaóból készül, káprázatosan fényes és pár perc alatt elkészül, akár az ünnepi tortát is díszíthetjük vele.

CSOKOLÁDÉMÁZ,

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
A legfinomabb házi tiramisu
A legfinomabb házi tiramisu

Egy tálban a két egész tojást kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajkrémet. Másik tálban a habtejszínt kemény habbá verjük, melyet óvatosan a vajkrémes masszához keverünk. E...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Mézeskalács nem formátlanodik
Mézeskalács nem formátlanodik

összekeverni 160 fokon 15 perc összekever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Sodort rétes (egyszerü)
Sodort rétes (egyszerü)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Habcsók
Habcsók

A tojásfehérjét egy tálban összekeverjük a porcukorral és vízgőz fölé tesszük (A). Hozzáadjuk a citromlevet (B), majd a cukros fehérjét folyamatosan kevergetve csípősre főzzük, vag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk