4 evőkanál tej,
2 evőkanál kakaó,
4 evőkanál cukor,
50 g vaj.
Keverjük össze a cukrot a kakaóval egy kisebb lábasban majd öntsük hozzá a tejet és kavarjuk jól össze, tegyük fel főni, lassú tűzön főzzük, közben kavargassuk addig ameddig a cukor elolvad. Amikor a cukor elolvadt adjuk hozzá a vajat és ismét főzzük fel, folytonosan kavargatva. Egy fényes, homogén és kissé nyúlós csokoládémáz lesz. Hagyjuk egy kicsit hűlni az elkészült glazúrt majd díszítsük vele a tortát vagy a kiválasztott süteményt.
Egy szép és finom glazúr bármilyen tortát vagy desszertet kitűnővé változtat, ezért ma egy olyan glazúr elkészítését mutatjuk be nektek, amely tejből és kakaóból készül, káprázatosan fényes és pár perc alatt elkészül, akár az ünnepi tortát is díszíthetjük vele.
1. A habport verjük fel a hideg tejjel. Először kicsi fokozaton keverjük úgy fél percig, azután magasabb fokozaton, kb. 3 percig, míg kemény habot nem kapunk. 2. Ezután a tejfölt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, cukrot, sütőport és az apróra kockázott hideg vajat, sót késes aprítóban homok szerűre aprítottam. Ennek hiányában kézzel összemorzsolni. A tojást, a vanília kionatot...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes1. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd összegyúrjuk a porcukorral, hideg mézzel, a tojásokkal, vaníliás cukorral, tejjel és a sütőporral. 2. Jól összegyúrjuk és a tészta kéth...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézpiskótatortát széltében 3 lapra vágjuk (kettőt majd egyéb célra használunk el), és egy akkora, lehúzható karikával működő tortaformába tesszük, hogy lehetőleg minél tökéletesebben...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű