Családireceptkönyv.hu

Mákos tekercs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 g liszt
125 g tehéntúró
50 g cukor
75 ml olaj
75 ml tej
2 teáskanál sütőpor
csipet só
1 tojás (a tészta megkenéséhez)
A töltelékhez:

100 g mák
150 g cukor
1,5 dl tej
50 g mazsola

Elkészítés:


A töltleéket készítjük el: a mákot egy edénybe tesszük, ráöntjük a tejet és lassú tűzön, kevergetve felfőzzük. Amikor a tej kezd elfogyni, sűrű a massza, akkor elvesszük a tűzhelyről. A mazsolát meleg vízbe áztatjuk pár percre, majd leszűrjük. A mákhoz keverjük a mazsolát és a cukrot.

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Lisztezett felületen két vékony lapot nyújtunk belőle. Megkenjük a töltelékkel mind a két lapot és szorosan feltekerjük. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és a tetejüket megkenjük felvert tojással. 180 fokos sütőben nagyjából 45 perc alatt megsütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Meggyes mákos süti (Zé)
Meggyes mákos süti (Zé)

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáreszeljük a citromhéjat és beleöntjük a mandulatejet és citromlevet. A tojásfehérjéket habosra verjük. A lisztet elkeverjük a s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Almás-diós fahéjas torta
Almás-diós fahéjas torta

Töltelék előkészítése: Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Kakaós csiga
Kakaós csiga

Robotgéppel mindent összekeverni, keleszteni. Majd átgyúrni, kinyújtani. Olvasztott vajjal lekenni, megszórni cukros kakaóval, és lecsöpögtetni olvasztott vajjal. Feltekerni. 20...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Csöröge fánk Édesanyutól
Csöröge fánk Édesanyutól

A tojások sárgáját elkeverem a cukorral és a citromhéjjal egészen fehéredésig. Ez fontos. Utána összedolgozom a tésztát kicsit ragacsos, kissé lágy legyen, de egyben felemelhető....

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk