250 g liszt
125 g tehéntúró
50 g cukor
75 ml olaj
75 ml tej
2 teáskanál sütőpor
csipet só
1 tojás (a tészta megkenéséhez)
A töltelékhez:
100 g mák
150 g cukor
1,5 dl tej
50 g mazsola
A töltleéket készítjük el: a mákot egy edénybe tesszük, ráöntjük a tejet és lassú tűzön, kevergetve felfőzzük. Amikor a tej kezd elfogyni, sűrű a massza, akkor elvesszük a tűzhelyről. A mazsolát meleg vízbe áztatjuk pár percre, majd leszűrjük. A mákhoz keverjük a mazsolát és a cukrot.
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Lisztezett felületen két vékony lapot nyújtunk belőle. Megkenjük a töltelékkel mind a két lapot és szorosan feltekerjük. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és a tetejüket megkenjük felvert tojással. 180 fokos sütőben nagyjából 45 perc alatt megsütjük.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáreszeljük a citromhéjat és beleöntjük a mandulatejet és citromlevet. A tojásfehérjéket habosra verjük. A lisztet elkeverjük a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTöltelék előkészítése: Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habo...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézRobotgéppel mindent összekeverni, keleszteni. Majd átgyúrni, kinyújtani. Olvasztott vajjal lekenni, megszórni cukros kakaóval, és lecsöpögtetni olvasztott vajjal. Feltekerni. 20...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját elkeverem a cukorral és a citromhéjjal egészen fehéredésig. Ez fontos. Utána összedolgozom a tésztát kicsit ragacsos, kissé lágy legyen, de egyben felemelhető....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű