2 db piskótatekercs
5 dl habtejszín (zsíros)
30 dkg csoki (én 2 db tej és 1 db ét Tibi csokit használtam)
ízlés szerint cukor vagy édesítőszer
marcipán a díszítéshez
A krémet előző nap kell elkészíteni!
A habtejszínt felteszem melegedni és kockánként beleteszem a csokit, folyamatosan kevergetve elolvasztom. Ha nagyon keserű lenne, lehet beletenni cukrot vagy édesítőt. Levéve a tűzről, hagyom kihűlni és utána egy éjszakára beteszem a hűtőbe.
Másnap kézi habverővel vagy alacsony fokozaton géppel felhabosítom a krémet , majd a piskótatekercsekbe kenem és tetszés szerint díszítem.
Ha maradna krém, állítólag 2-3 hónapig a mélyhűtőben.
A hozzávalókat (a tojásfehérje kivételével) egy késes mixerbe tesszük, és morzsalékosra aprítjuk. A tojásfehérjét is hozzáadva, összegyúrjuk, majd 4 darabba osztjuk, és vastagabb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű--a 2 vaníliás pudingot + 7.5 dl tejben megfőzzük hozzáadjuk a 7 evőkanál cukrot -hagyjuk hűlni - -a zselatint elkeverjük a 1,5 dl langyos vízzel és a kihűlt pudingos krémhez...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Nehézojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és tovább keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a darált diót, a zsemlemorzsát és a lisztet. Óvatosan összekeverjük és sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű