2 db piskótatekercs
5 dl habtejszín (zsíros)
30 dkg csoki (én 2 db tej és 1 db ét Tibi csokit használtam)
ízlés szerint cukor vagy édesítőszer
marcipán a díszítéshez
A krémet előző nap kell elkészíteni!
A habtejszínt felteszem melegedni és kockánként beleteszem a csokit, folyamatosan kevergetve elolvasztom. Ha nagyon keserű lenne, lehet beletenni cukrot vagy édesítőt. Levéve a tűzről, hagyom kihűlni és utána egy éjszakára beteszem a hűtőbe.
Másnap kézi habverővel vagy alacsony fokozaton géppel felhabosítom a krémet , majd a piskótatekercsekbe kenem és tetszés szerint díszítem.
Ha maradna krém, állítólag 2-3 hónapig a mélyhűtőben.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, előkészítünk egy nagyobbacska tepsit (20 × 30 cm) és sütőpapírral béleljük. A pudingporból és a tejből a kétféle cukor hozzáadásával sűrű krémet főz...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KözepesA tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a többi száraz alapanyagot is és jól összedolgozzuk. Ha a tészta állag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit robotgéppel összekeverjük,majd kivajazott,lisztezett tepsibe töltjük. Előmelegített sütőben 180 °C –on sütjük 20 percig. Ha kihűlt, a tetejére rákenünk egy kis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű