4 tojás
1 bögre cukor
125 gramm vaj
1 bögre mák
1 evőkanál sütőpor
1 bögre liszt
dió
Egy lábasba tegyünk oda egy kevés vizet főni, majd forraljuk benne 5 percig a mákot.
Fedjük le az edényt, vegyük le a tűzről, és hagyjuk a mákokat, míg megduzzadnak. Húsz perc múlva szűrjük le.
Egy edényben a tojások sárgáját keverjük el a cukorral, és a vajjal. Majd adjuk hozzá a mákot, a lisztet, és a sütőport.
A habbá vert tojásfehérjéket óvatosan adagoljuk hozzá a lisztes keverékhez.
Tegyük a masszát kivajazott sütőformába, szórjuk meg egy kevés darált dióval. 180 fokon süssük 30-40 percig.
Fogyasszuk egy pohár langyos tejjel, és láthatjuk, hogy ez a csodálatos párosítás az egész napunk bearanyozza.
A cukrot elkeverjük a meleg tejjel, belemorzsoljuk az élesztőt és pár percig pihentetjük. A lisztet elkeverjük a sóval, majd beleöntjük az élesztőt tejet és a tojást. Elkezdjük öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, hozzáadom a cukrot és a többi tejet, majd felfőzöm sűrűsödésig és langyosra hűtöm. A liszteket, sót és a sütőport összekeverem. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy serpenyőbe beletesszük a mézet és a vajat, ezt összeolvasztjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a szitált porcukrot, és a fűszereket: fahéjt, szegfűszeget, gyömbért, és mézes fűszer...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítése: 1. A vajat egy picit megolvasztjuk, majd a tészta többi hozzávalójával együtt összegyúrjuk. 2. Egy másik kisebb edényben (én müzlis tálkában csináltam, mikróban) egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű