2 tojás,
20 dkg porcukor
25 dkg vaj
7 dkg étcsoki
8 dkg tisztított mogyoró (én speciel durvára vágott dióval csináltam)
15 dkg aszalt, vagy cukrozott gyümölcs (lehet birsalmasajt is apróra kockázva)
8 dkg mazsola
34 dkg rétesliszt
1 csomag sütőpor
1 csapott mokkáskanál só
6 tojásfehérje
A forma kikenéséhez: vaj és liszt
A tojást a porcukorral 2-3 perc alatt simára keverjük, majd az olvasztott, de nem forró vajjal tovább dolgozzuk. Az apróra vágott csokit, a mogyorót és az aszalt gyümölcsöt meg a mazsolát a keverékhez adjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporra, megsózzuk, a keverékhez adjuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk és óvatosan a masszába forgatjuk. Egy egyliteres őzgerincformát kivajazunk-lisztezünk és ebbe töltjük a masszát. Előmelegített sütőben kisebb lángon (170 fok, vagy légkeveréses sütő esetén 160 fok) kb 50 percig sütjük.
A lisztet, vajat, tejfölt és a sót összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük pihenni pár órára. Nyújtsuk ki fél centi vastagra és 8-10 cm átmérőjű köröket szaggassunk ki. Tegyünk bele lekvárt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a vízzel, a cukorral és a vaníliacukorral krémszerű habbá verjük.Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját.A lisztet a keményítővel, a sütőporr...
Elkészítési idő: 1 óra 15 perc Nehézség: KönnyűA tejet a csipet sóval és a vajjal elkezdjük forralni. Amikor már forró, hozzáadjuk a cukrot és a rizst. Felforraljuk, majd takarékra vesszük és figyelve, gondosan időközönként meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű