Családireceptkönyv.hu

Kókuszos henger


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt
25 dkg vaj
2 dl tejföl
csipet só
2 tojássárga

2 tojásfehérje
porcukor izlés szerint
25-30 dkg kokuszreszelek
vagy kemény lekvár

Elkészítés:


A tésztát összeállítjuk.Elnyújtjuk téglalap alakúra. Teszünk a hosszabbik oldalra egy vékony csík kókuszos keveréket, majd tekerünk egyet rajta és ezt a lekváros "rudat" levágjuk és feldaraboljuk kis rudakra....majd újra lekvár+hajtás stb.....sütőpapíros tepsibe rakjuk egymás mellé a kis rudacskákat, de ne érjen össze , majd előmelegített 180 fokos sütőben rózsaszínűre sütjük és még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


(mikor nem volt tejföl, tejszint tettem és igy is nagyon poronyó lett)

Kókuszos henger

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Zala kocka
Zala kocka

A hozzávalókból készítünk egy sárga, és két barna piskótát, majd elkészítjük a krémet. A 2 csokipudingot, 2 kanál kakaót, 1,5 kanál lisztet 1/2 liter tejben sűrűre és csomómentesre...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Vajas perecek
Vajas perecek

Tésztát készítünk a lisztből, tejből, élesztőből, cukorból, sóból, jól eldolgozzuk, s ha már elválik a gyúródeszkától, a vajat darabonként belevegyítjük. Majd ezzel is jól elgyúrju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Panettone olasz karácsonyi kuglóf
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Panettone olasz karácsonyi kuglóf

1. Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, 1-1 kiskanál cukrot és lisztet szórunk bele, és meleg helyen kb. 15 perc alatt fölfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálban a sóval, a resz...

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vaníliakrémes habos szelet
Vaníliakrémes habos szelet

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből, csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a többi száraz alapanyagot és jól összedol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk