A tésztához:
20 dkg vaj
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 tojás
30 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
1 evőkanál kakaópor
1 üveg magozott meggybefőtt
A tetejére:
3-4 evőkanál cukor
5 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg vaj
5 dkg étcsokoládé
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, azután egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A sütőporral elvegyített lisztet rászitáljuk, majd összeforgatjuk. A tészta felét egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk (35 × 22 cm). A maradék masszát elkeverjük a kakaóporral, majd a sötét részt a világosra kenjük, közben márványos mintát húzunk bele. A lecsepegett meggyet elosztjuk a süteményen, azután a 180°C-ra előmelegített sütő középső részében 35-40 percig sütjük. Kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.
Megfőzzük a pudingot. Ha kihűlt, belekeverjük a puha vajat, és együtt jól kihabosítjuk. Az így elkészült krémmel megkenjük a sütemény tetejét, majd a felolvasztott étcsokoládéval tetszés szerint díszítjük, de akár rá is reszelhetjük. Fogyasztás előtt legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Az elkészítési idő 60 perc + a hűtés.
Összekever, kisüt, örül.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1/2 l langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, egy csipet sót, egy késhegynyi őrölt fahéjat, a reszelt citrom h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés tejben feloldjuk és a többi anyagból a “Kelt pite” módon, nem túl kemény tésztát verünk. Langyos helyen a kétszeresére megkelesztjük, ujjnyi vastag tésztát nyújtu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A tojásfehérjét 5 dkg porcukorral habbá verjük. 2.A sárgáját elkeverjük az 5 dkg porcukorral, sóval, az olajjal és a tejjel. 3.A lisztet a vaníliás cukrot, a mákot, a porcukrot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű