2 dl szóda
3 dl mandulatej (vagy tetszőleges magtej)
4 ek olívaolaj
1 g aszkorbinsav (vagy 2 ek almaecet, vagy pár csepp citromlé)
1 tk só
1 kk szódabikarbóna
1 lenmagtojás (1 ek lenmagliszt + 3 ek víz)
50 g barna rizsliszt
150 g hajdinaliszt
100 g kölesliszt
100 g mandulaliszt
1. Először keverjük össze a folyékony hozzávalókat egy nagy tálban, majd adjunk hozzá minden mást is.
2. Keverjük csomómentesre, majd hagyjuk pár percig állni a tésztát.
3. Amíg a tészta pihen, melegítsük elő a gofrisütőt.
4. Fontos, hogy az első gofri előtt egy pici olívaolajat vagy kókuszzsírt tegyünk a sütő felületére. Ez a második gofritól kezdve már nem lesz szükséges, de az elsőnél elengedhetetlen.
5. Süssük aranybarnára a gofrikat, nekem általában 8-9 perc kell a sikerhez.
6. Tálalhatjuk ízlés szerint gyümölcssel, csokiöntettel, vagy akár sós ízvilágú feltéttel is (pl. humusszal, zöldségkrémmel).
A recept összesen 226g szénhidrátot tartalmaz, nekem ennyi tésztából 8 gofricsillag lett a végén. Tehát egy gofricsillag, ami 5 kis gofriszívből áll, összesen 28g CH. Nagyon laktató.
Amennyiben nem kell figyelned a szénhidráttartalomra, akkor elég egyféle lisztet használnod: ebben az esetben a hajdinát javaslom. Viszont ha sokallod a 28g CH-t, akkor sem kell más recept után nézned, csak a mandulaliszt arányát növelned a receptben.
Tipp: Ha mégis leragadna a gofri, használj több olajat, de kipróbálhatod a durvábbra őrölt lenmaglisztet is a következő sütésnél, nekem az jobban bevált.
A tészta száraz hozzávalóit dolgozófelületre szórjuk. A puha vajat elmorzsoljuk benne, majd a tojássárgákat is belekeverjük és annyi tejet adunk hozzá, hogy egy jól nyújtható tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a tészta többi hozzávalójával együtt összegyúrjuk. Fél órára hűtőbe tesszük, majd a hűtőből kivéve 3-4 cm átmérőjű rudat formálunk belőle é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztás nélkül, a cukorral habosra keverem, majd lassan adagolva mehet hozzá az olaj, tej, végül a sütőporral elkevert liszt. Sütőpapirral bélelt tepsibe öntöm a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejből 1 dl-t félreteszünk, a többit elkezdjük forralni. Közben a 4 tojás sárgáját a cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a pudingport és apránként az 1 dl tejet, majd a tojásos kever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű