2 dl szóda
3 dl mandulatej (vagy tetszőleges magtej)
4 ek olívaolaj
1 g aszkorbinsav (vagy 2 ek almaecet, vagy pár csepp citromlé)
1 tk só
1 kk szódabikarbóna
1 lenmagtojás (1 ek lenmagliszt + 3 ek víz)
50 g barna rizsliszt
150 g hajdinaliszt
100 g kölesliszt
100 g mandulaliszt
1. Először keverjük össze a folyékony hozzávalókat egy nagy tálban, majd adjunk hozzá minden mást is.
2. Keverjük csomómentesre, majd hagyjuk pár percig állni a tésztát.
3. Amíg a tészta pihen, melegítsük elő a gofrisütőt.
4. Fontos, hogy az első gofri előtt egy pici olívaolajat vagy kókuszzsírt tegyünk a sütő felületére. Ez a második gofritól kezdve már nem lesz szükséges, de az elsőnél elengedhetetlen.
5. Süssük aranybarnára a gofrikat, nekem általában 8-9 perc kell a sikerhez.
6. Tálalhatjuk ízlés szerint gyümölcssel, csokiöntettel, vagy akár sós ízvilágú feltéttel is (pl. humusszal, zöldségkrémmel).
A recept összesen 226g szénhidrátot tartalmaz, nekem ennyi tésztából 8 gofricsillag lett a végén. Tehát egy gofricsillag, ami 5 kis gofriszívből áll, összesen 28g CH. Nagyon laktató.
Amennyiben nem kell figyelned a szénhidráttartalomra, akkor elég egyféle lisztet használnod: ebben az esetben a hajdinát javaslom. Viszont ha sokallod a 28g CH-t, akkor sem kell más recept után nézned, csak a mandulaliszt arányát növelned a receptben.
Tipp: Ha mégis leragadna a gofri, használj több olajat, de kipróbálhatod a durvábbra őrölt lenmaglisztet is a következő sütésnél, nekem az jobban bevált.
1. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált lisztben elkeverjük a 2 evőkanál cukrot és csipet sót, majd hozzáadjuk az 1 tojást, olvasztott vajat, a vanília aromát, a...
Elkészítési idő:A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a kefirt,és az olajat. Ezután a sütőporral elkevert lisztet,és a tojások habbá vert fehérjét, majd alaposan összeforgatju...
Elkészítési idő:A vizet felforraljuk és belekeverjük a lisztet. Pár pillanat alatt összeáll. Levesszük a tűzhelyről és belekeverjük a kókuszreszeléket. Ha kihűlt a töltelék, mindkét tésztát...
Elkészítési idő:A mézes lap hozzávalóiból 2 lapot sütök, majd hagyom kihűlni. A mákos piskótához a tojássárgáját habosra kavarom a cukorral,tejjel,zsírral és a mákkal. A fehérjét kemény habbá vere...
Elkészítési idő: 1