100 g kesudió (szerintem bármilyen más mag jó hozzá, pl. mandula)
40 g cukormentes fehér csoki
édesítő ízlés szerint (kb. 10-15 g)
50 g light krémsajt
2 ek olvasztott kókuszolaj/light margarin
kb. 1 ek citromlé
vanília aroma (elhagyható)
Forgatáshoz:
por állagú édesítő (darált eritrit)
A kesudió aprítógépben összeaprítjuk. (egész finomra “daráltam”) A csokit felolvasztjuk egy evőkanálnyi kókuszolajjal, (mikróztam, pár másodperc elég neki, de figyelni kell, nehogy megégjen), hozzákeverjük a krémsajtot, majd a finomra őrölt kesudiót, aromát, citromlét, a maradék egy evőkanálnyi kókuszolajat és ízlés szerint édesítjük, ha szükséges. Kb. 25-30 percre hűtőbe tesszük, majd golyókat formázunk (nekem 10 db lett) és por”cukorba” forgatjuk őket. Nekem formázás közben még kicsit lágy volt a massza, mert előtte csak kb. 10 percig hagytam hűteni, így a megformázott golyókat újra hűtöttem, és miután kicsit dermedt, aztán forgattam az édesítőbe.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem. Belekeverem a sütőporos lisztet, és kizsírozott, kilisztezett tepsiben megsütöm. A tojássárgájából, pudingporból, lisztből, tejből,...
Elkészítési idő: 120 percTo make the Cupcakes: Mix the espresso powder into the brewed coffee until dissolved; set aside to cool to room temperature. 2. Preheat the oven to 350 degrees F. Line a standar...
Elkészítési idő: 1 óra--A tészta hozzávalóit a lekvár kivételével egy tálban összedolgozzuk. Sütőpapírral kibélelünk egy 22x38 cm-es tepsit, majd belesimítjuk a masszát, és megkenjük lekvárral a tetejét...
Elkészítési idő: 35Elkészítés: 1. Kézi mixerrel vagy robotgéppel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. 2. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporr...
Elkészítési idő: 1 óra