100 g kesudió (szerintem bármilyen más mag jó hozzá, pl. mandula)
40 g cukormentes fehér csoki
édesítő ízlés szerint (kb. 10-15 g)
50 g light krémsajt
2 ek olvasztott kókuszolaj/light margarin
kb. 1 ek citromlé
vanília aroma (elhagyható)
Forgatáshoz:
por állagú édesítő (darált eritrit)
A kesudió aprítógépben összeaprítjuk. (egész finomra “daráltam”) A csokit felolvasztjuk egy evőkanálnyi kókuszolajjal, (mikróztam, pár másodperc elég neki, de figyelni kell, nehogy megégjen), hozzákeverjük a krémsajtot, majd a finomra őrölt kesudiót, aromát, citromlét, a maradék egy evőkanálnyi kókuszolajat és ízlés szerint édesítjük, ha szükséges. Kb. 25-30 percre hűtőbe tesszük, majd golyókat formázunk (nekem 10 db lett) és por”cukorba” forgatjuk őket. Nekem formázás közben még kicsit lágy volt a massza, mert előtte csak kb. 10 percig hagytam hűteni, így a megformázott golyókat újra hűtöttem, és miután kicsit dermedt, aztán forgattam az édesítőbe.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A hozzávalókat a kakaó kivételével egy tálba mérjük, összegyúrjuk (ha nagyon ragadna, hűtőbe tesszük.) A tésztát két részre osztjuk, az egyik feléb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, visszahűtjük. A mogyorót a robotgéppel pépesre daráljuk (ha kisebb teljesítményű a gép érdemes előtte ledarálni). Hozzáadjuk a kókuszolaja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leőrölt diót és a ledarált zabpelyhet összedolgozzuk a kókuszzsírral és sütőpapírral bélelt tepsibe morzsoljuk. 200 fokon, 10 percig szárítjuk A kikevert krémet összedolgozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesPiskóta: A tojásokat kettévesszük. A sárgáját egy kisebb, a fehérjét egy nagyobb tálba tesszük. Egy harmadik tálban elkeverjük a lisztet a sütőporral. A tojásfehérjéhez hozzátesszü...
Elkészítési idő: 1,10 óra Nehézség: Közepes