menu

Családireceptkönyv.hu

Golyók hógolyó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


100 g kesudió (szerintem bármilyen más mag jó hozzá, pl. mandula)
40 g cukormentes fehér csoki
édesítő ízlés szerint (kb. 10-15 g)
50 g light krémsajt
2 ek olvasztott kókuszolaj/light margarin
kb. 1 ek citromlé
vanília aroma (elhagyható)

Forgatáshoz:
por állagú édesítő (darált eritrit)

Elkészítés:


A kesudió aprítógépben összeaprítjuk. (egész finomra “daráltam”) A csokit felolvasztjuk egy evőkanálnyi kókuszolajjal, (mikróztam, pár másodperc elég neki, de figyelni kell, nehogy megégjen), hozzákeverjük a krémsajtot, majd a finomra őrölt kesudiót, aromát, citromlét, a maradék egy evőkanálnyi kókuszolajat és ízlés szerint édesítjük, ha szükséges. Kb. 25-30 percre hűtőbe tesszük, majd golyókat formázunk (nekem 10 db lett) és por”cukorba” forgatjuk őket. Nekem formázás közben még kicsit lágy volt a massza, mert előtte csak kb. 10 percig hagytam hűteni, így a megformázott golyókat újra hűtöttem, és miután kicsit dermedt, aztán forgattam az édesítőbe.

Trükkök, tippek, praktikák:


Golyók hógolyó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Almás - Csodás almás
Almás - Csodás almás

1. A tojássárgáját a porcukorral, a margarinnal, a tejföllel, a citrom héjjal jól kikavarjuk, majd hozzáadjuk lisztet, amibe belekevertük a szódabikarbónát. Ha túl puha lenne, akko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
PÖFFETEG - DIÓS *
PÖFFETEG - DIÓS *

A vajat felolvasztjuk, belekeverjük a cukrot és a tojásokat. Majd a sütőporral elkevert lisztet, végül pedig a diót. Ragacsos tésztát kapunk, amit egy órára hűtőbe teszünk pihenni....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Citromos zabkeksz
Citromos zabkeksz

A tojást és az olvasztott kókuszolajat elkeverjük az édesítővel, citromlével, aromával, majd apránként hozzáadjuk a szódabikarbónával,és a reszelt citromhéjjal elkevert lisztet, za...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Habos szilváslepény
Habos szilváslepény

A lisztet tálba tesszük, belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojást, a szódabikarbónát. Ízesítjük rummal és mézzel. Annyi tejfölt kanalazunk hozzá, hogy könnyen alakítható tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk