6 tojás, 6 evőkanál liszt, 6 evőkanál cukor, 1 evőkanál cukrozatlan, kakaópor, 1 tasak sütőpor, 3 nagy alma.
+ 10 dkg étcsokoládé, 1 teáskanálnyi vaj.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaóport is. Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, majd egy kicsit megnyomkodjuk, hogy ne legyen túl sok leve és hozzákeverjük a masszához. A tojáshabot is hozzáadjuk és sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazzuk. 180 fokon sütjük 40 percen át. A csokoládét vízgőz fölött felolvasszuk, belekeverjük a vajat és bevonjuk vele a tetejét. Mikor kihűlt, szeleteljük.
1. A réteslapokból kivágtam 5 db 20*30 as téglalapot, egymásra tettem és a maradékokkal együtt egy tepsiben 2-3 perc alatt megsütöttem (világos barna legyen). 2. Az eperszörp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a porcukorral és vaníliacukorral habosra kavarjuk /legalább 40 perc vagy több/, majd hozzáadjuk a lisztet, és ezzel megint hosszan kavarjuk. Az egész masszát belekanalaz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A cseresznyét mossuk, magozzuk. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájához beleborítjuk a joghurtot, és 1 pohár cukrot elfelezünk, felét a fehérjéhez teszünk, ezt jó kemény...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűBarna lap: A piskótához a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, az olajat és vizet és óvatosan összeforgatjuk. Végül a kakaóporral elkever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű