6 tojás, 6 evőkanál liszt, 6 evőkanál cukor, 1 evőkanál cukrozatlan, kakaópor, 1 tasak sütőpor, 3 nagy alma.
+ 10 dkg étcsokoládé, 1 teáskanálnyi vaj.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaóport is. Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, majd egy kicsit megnyomkodjuk, hogy ne legyen túl sok leve és hozzákeverjük a masszához. A tojáshabot is hozzáadjuk és sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazzuk. 180 fokon sütjük 40 percen át. A csokoládét vízgőz fölött felolvasszuk, belekeverjük a vajat és bevonjuk vele a tetejét. Mikor kihűlt, szeleteljük.
A tejet, a cukrot és a vaníliás cukrot egy lábasba öntjük, majd közepes lángon addig melegítjük, míg a cukor elolvad. Ha kész, levesszük a tűzről, hozzáöntjük a tejszínt és hűlni h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A sárgáját édesítővel, kakaóporral, sütőporral és vízzel kikeverjük. A felvert tojáshabhoz adjuk a kakaós masszát. Sütőpapírral b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek. cukorral. 2. A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtos poharat megtartjuk, mert az lesz a mérce ! Az anyagokat összekeverjük, zsíradékkal kikent tepsibe öntjük. 180°-on 20-25 percig sütjük. Tűpróba.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű