Piskótánként
4 M-es tojás
4 ek víz
1 ek finom porrá őrölt DW 4:1 édesítő
1 csapott kk szódabikarbóna
1 kk almaecet
A világos részhez:
3 púpozott ek. zöldbanán liszt
A diós részhez:
100 gramm őrölt dió
A csokis részhez:
2 púpozott ek. zöldbanán liszt
1 púpos ek kakaó
A VANÍLIA KRÉM HOZZÁVALÓI:
Hozzávalók:
250 ml folyósabb kókusztejszín, vagy jó sűrű kókusztej
250 gr párolt cukkini
6 tojás sárgája
5 ek kókuszolaj
35 gr négyszeres édesítő
1 csipet só
1 vanília kikapart magja
1 tk konjakliszt
A RUMOS ÖNTET HOZZÁVALÓI:
Hozzávalók
250 ml víz
100 ml rum
30 g negyedannyi édesítő
késhegynyi vanília őrlemény
1/2 bio citrom és narancs reszelt héja
1 ek negyedannyi édesítő porrá őrölve
A CSOKOLÁDÉ ÖNTET HOZZÁVALÓI:
150 g paleo étcsoki
50 g negyedannyi édesítő
150 ml víz
100 ml rum
"TÖLTELÉK"
100 g darált dió
50 g baracklekvár
80 g beáztatott mazsola
1 tk kakaópor
Szétválasztom a tojásokat, majd felverem a fehérjét kemény habbá.
A sárgáját, az édesítőt, a szódabikarbónát, almaecetet, vizet robotgépbe teszem, és addig keverem, míg habos nem lesz.
Az első piskótát a zöldbanán liszttel készítem, amit a sárgájával kikevert masszához keverek, végül hozzáforgatom a tojáshabot.
25x25 cm-re állított sütőkeretbe töltöm a masszát és 160 fokon 13 perc alatt kisütöm alsó felső sütésnél.
A második piskótába diót keverek, majd hozzáforgatom a tojáshabot és ezt is kisütöm. (Ennek 20 perc kell a sütéshez de a végén tűpróba!!)
A harmadik piskótába kakaóport és a lisztet keverek, majd hozzáforgatom a tojáshabot, a kisütéshez 13 perc kell.
Tipp: Azért ekkora keretben sütöm a piskótát, mert a tál amiben majd összeállítom a süteményt az is épp ekkora...
Vaníliakrém Elkészítés:
A kókusztejet, a cukkinit, a kókuszolajat, a vaníliát és a csipet sót turmixba teszem és simára keverem, majd egy edényben összemelegítem majdnem forrásig.
Közben a tojássárgákat a turmixban összekeverem az édesítővel, majd ebbe nagyon lassan visszacsorgatom a felmelegített kókusztejes krémet állandó keverés mellett, nehogy összekapja a tojást.
Félreteszem kihűlni, de még belekeverem a teáskanálnyi konjak lisztet. Kb fél óra alatt alaposan basűríti. Zselatinnal is sűríthető, de a konjakliszttől sűrűn folyó a zselatintól inkább zselésebb jellegű lesz a krém.
Rumos öntet Elkészítés
A hozzávalókat összeforralom. Kis forralás hatására a rum alkoholtartalma elillan, majd állni hagyom.
A csokoládé öntet elkészítése:
A hozzávalókat összeforralom
ELKÉSZÍTÉS
A tál aljára helyezem az első piskótát.
Meglocsolom a rumos öntet felével.
Megszórom a dió és a mazsola felével, majd rákenem a vanília krém felét. Ekkor következik a második piskóta, azt is ellátom minden jóval mint az elsőt. Végül ráborítom a harmadik piskótát, amit baracklekvárral kenek meg. A tetejére kakaót szitálok.
Egy éjszakára hűtőbe teszem.
Tálaláskor kanállal galuskákat szaggatok egy tányérra és meglocsolom a csokiöntette
A tepsit (30x40cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A lisztet, a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű10 dkg liszt,4 tojás,12 dkg porcukor,fél k.k.sütőpor,2 dkg kakaópor,csipet só!Ez a tészta,175 fokon sütni!KRÉM:2 dl habtejszín,10 dkg étcsoki! Megolvasztom a csokit a tejszínben,am...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait összedolgozzuk, két egyforma cipót készítünk, és hűtőbe tesszük akár 1-2 órára is, mert könnyebb vele dolgozni a nyújtásnál. Olyan nagy gáztepsit használju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mascarpone sajtot ízesítjük. A cukorral, porcukorral a kávé és a rum felével, majd hozzákeverjük a felvert tejszínt. A kávé és a rum másik felét összekeverjük körülbelül 2 dl tej...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Nehéz