240 g rizs (gömbölyű szemű, hagyományos vagy pl. rizottó rizs)
1 l teljes tej
3 dl tejszín
4 cs. vaníliás cukor
Ez egy odateszem-hagyomfőni-lakapcsolom tejberizs recept. Vagyis első lépésben tedd oda a tűzhelyre a lábast, öntsd bele a tejet, a tejszínt, a vaníliás cukrot és a rizst. Keverj egyet rajta és forrald fel kis lángon, hogy ne fusson ki a tej.
Hagyomfőni: Ha felforrt, akkor takaréklángon, fedő alatt főzd fél órát. Kétszer-háromszor elég megkeverni.
Lekapcsolom: Kapcsold le a lángot alatta.
Ennek a tejberizsnek a krémességéhez fontos, hogy kerek szemű rizst használj, ami krémesre fő, de a szemek mégis egyben maradnak. Ehhez amúgy tökéletes a sima rizs vagy pl. a rizottó rizs, a lényeg, hogy ne hosszúszemű fajtát használj.
A tejben egy kiskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt, és az összes többi hozzávalóval összegyúrjuk addig, amíg a tészta össze nem áll. Körülbelül 10 percig kelesztjük. Utána k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A porcukrot keverd habosra a tojásokkal, majd csorgasd bele a megmelegített mézet. 2. Reszeld bele a csokoládét, majd a sütőporral elvegyített lisztet is dolgozd bele. 3...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajat habosra keverjük a kristálycukorral, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a mogyoróvajat, a tojást, a sütőporos lisztet és a tejet. Ezeket jól elkeverjük, majd a darabokra z...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű