28 dkg liszt
28 dkg vaj
15 dkg darált mandula, vagy dió
14 dkg porcukor
rumaroma
lekvár (a ragasztáshoz)
A tetejére:
25 dkg étcsokoládé
1 evőkanál vaj
dióbél
A lisztet, a darált mandulát, vagy diót, a porcukrot, a vajat és az aromát egy tálba tesszük, meggyúrjuk a tésztát. Fóliával lefedjük és egy órára hűtőbe tesszük, majd lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. Kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 180 fokos sütőben nagyjából 13 perc alatt megsütjük. Mikor kihűltek, lekvárral összeragasztjuk őket. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és a süteményeket bevonjuk vele. Dióval, reszelt narancshéjjal díszítjük. Legalább egy éjszakán át pihentetjük, majd fogyasztjuk.
Tojáshabot is lehet a tetejére.
Elkészítési idő:A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A banánt és az almát aprítógépben pürésítjük (reszelni is lehet), majd mixerrel beledolgozzuk a tojások sárgáját, a mézet/édesítőt, a kókuszr...
Elkészítési idő:◾️A sütőt 150°-ra melegítsük elő. ◾️A rizst mossuk meg, csöpögtessük le és tegyük egy kb. 2 literes jénai tálba. ◾️Szórjuk rá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót. ◾️Öntsük f...
Elkészítési idő: 2 óra 10 perc