Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Darázsfészek


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


♥ tésztához:
40 dkg liszt
10 dkg Graham-liszt
3,5 dkg cukor
1 kávéskanál só
1 tojás
1 tojássárgája
4 dkg olvasztott vaj
2,5 dkg friss élesztő
2,5 dl langyos tej
♥a töltelékhez:
10 dkg darált dió
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
♥ tetejére:
4 dkg vaj (ebből veszünk el a kenéshez is)
1 evőkanál cukor
1/2 dl habtejszín
2 dkg darált dió
1 csomag vaníliás cukor (10 g)

Elkészítés:


A tésztához az élesztőt kevés cukorral, 1 evőkanál liszttel és 1/2 dl tejjel simára keverjük, majd letakarva felfuttatjuk. A kétféle lisztet a többi cukorral és a sóval tálba tesszük, a közepében elkeverjük az egész tojást a tojássárgájával, majd a felfuttatott élesztőt, a vajat és a maradék tejet is hozzáadva lágy tésztává dagasztjuk. Letakarva, huzatmentes helyen 1 órát kelesztjük, majd finoman átgyúrjuk, és további 1/2 órán át pihentetjük. Közben a töltelékhez a puha vajat kikeverjük a cukorral és a dióval.
A megkelt tésztát lisztezett felületen 36 x 30 cm-es téglalappá nyújtjuk, megkenjük a diókrémmel, majd a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük. Éles késsel 3 cm vastag szeletekre vágjuk, az oldalukat körbekenjük olvasztott vajjal, és körkörösen elrendezzük az enyhén kivajazott sütőtálakban. A tetejüket megkenjük a maradék vajjal, és amíg a sütő 180 fokra felmelegszik, letakarva kelesztjük. A darázsfészket 20 percig sütjük. Ezután a tetejét meglocsoljuk a cukros tejszínnel, megszórjuk dióval, és 200 fokon sütjük további 15 percig. A sütőből kivéve, még forrón megszórjuk vaníliás cukorral. Langyosra hűlve kínáljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ a süteményhez kiválóan illik az almás sodó

Darázsfészek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Jóság szelet
Jóság szelet

A tészta elkészítése: Ha a tészta kiengedett ketté vágjuk. Kinyújtjuk az egyik tésztát egy 25*35 cm-es téglalapra, majd egy tepsi hátán szép pirosra sütjük, 180 fokon pár perc a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kakaós csiga
Kakaós csiga

Az élesztőt futtasd fel egy kevés tejjel és cukorral. A többi hozzávalót a tej kivételével tedd egy tálba. Ha az élesztő felfutott add a többi hozzávalóhoz, a tejet viszont csak f...

Elkészítési idő: 1,5óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós lepény
Túrós lepény

A krumplit tisztítás után enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és összetörjük. Félretesszük felhasználásig. A tejet meglangyosítjuk egy marék cukorral, majd belemorz...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Cukros mandulás karika
Cukros mandulás karika

Elsőként a cukrot habosra keverjük 2 tojássárgájával, majd hozzáadjuk a vajat, a citrom lereszelt héját, és tovább keverjük. Az átszitált lisztet az élesztővel együtt hozzáadjuk és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk