menu

Családireceptkönyv.hu

Darázsfészek


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


♥ tésztához:
40 dkg liszt
10 dkg Graham-liszt
3,5 dkg cukor
1 kávéskanál só
1 tojás
1 tojássárgája
4 dkg olvasztott vaj
2,5 dkg friss élesztő
2,5 dl langyos tej
♥a töltelékhez:
10 dkg darált dió
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
♥ tetejére:
4 dkg vaj (ebből veszünk el a kenéshez is)
1 evőkanál cukor
1/2 dl habtejszín
2 dkg darált dió
1 csomag vaníliás cukor (10 g)

Elkészítés:


A tésztához az élesztőt kevés cukorral, 1 evőkanál liszttel és 1/2 dl tejjel simára keverjük, majd letakarva felfuttatjuk. A kétféle lisztet a többi cukorral és a sóval tálba tesszük, a közepében elkeverjük az egész tojást a tojássárgájával, majd a felfuttatott élesztőt, a vajat és a maradék tejet is hozzáadva lágy tésztává dagasztjuk. Letakarva, huzatmentes helyen 1 órát kelesztjük, majd finoman átgyúrjuk, és további 1/2 órán át pihentetjük. Közben a töltelékhez a puha vajat kikeverjük a cukorral és a dióval.
A megkelt tésztát lisztezett felületen 36 x 30 cm-es téglalappá nyújtjuk, megkenjük a diókrémmel, majd a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük. Éles késsel 3 cm vastag szeletekre vágjuk, az oldalukat körbekenjük olvasztott vajjal, és körkörösen elrendezzük az enyhén kivajazott sütőtálakban. A tetejüket megkenjük a maradék vajjal, és amíg a sütő 180 fokra felmelegszik, letakarva kelesztjük. A darázsfészket 20 percig sütjük. Ezután a tetejét meglocsoljuk a cukros tejszínnel, megszórjuk dióval, és 200 fokon sütjük további 15 percig. A sütőből kivéve, még forrón megszórjuk vaníliás cukorral. Langyosra hűlve kínáljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ a süteményhez kiválóan illik az almás sodó

Darázsfészek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Muffin sütőtökkel és ropogós mandulával
Muffin sütőtökkel és ropogós mandulával

Elsőként készítsük el a tökpürét. Vágjuk félbe a tököt és vájjuk ki belőle a magvakat. Ezután héjával felfelé süssük körülbelül 50 percen át, vagy addig, amíg a tök nem lesz elég p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Eszter
Raffaelló golyó
Raffaelló golyó

A cukrot 1,5 dl vízzel sziruppá főzzük. Ha kihűlt, beleteszünk 20 dkg kókuszreszeléket, 1 rámát, a két tejport. Vizes kézzel kis golyókat formálunk és kókuszreszelékbe forgatjuk. A...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Zseniális zserbó pite.
Zseniális zserbó pite.

1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. 2. A lisztet, cukrot és a hideg, felkockázott vajat vízzel addig pörgetjük a robotgép táljában, míg el nem kezd összeállni.(Ha nincs ilyenü...

Elkészítési idő: 70
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Túrós dobálós
Túrós dobálós

A lisztet a sütőport a cukorral össszekeverjük. A tepsit alaposan kivajazzuk a fele vajjal, beleszórjuk a fele lisztes keveréket. Rámorzsoljuk a túrót, reszelünk rá citromhéjat,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk