az alaphoz:
20 dkg kókuszreszelék
20 dkg szeletelt mandula (vagy mandulaliszt)
2 dl olvasztott kókuszolaj (nem paleozóknak olvasztott vaj)
5 dkg xilit (méz vagy eritritol) (nem paleozóknak cukor)
3 dkg kakaó
20 dkg magozott datolya (mazsola vagy más aszalt gyümölcs)
csipet só
a tetejére:
10 dkg minimum 75 %-os étcsokoládé
A szeletelt mandulát a cukorral késes aprítóban lisztté őröljük, majd a többi alaphoz valót is hozzáadva addig dolgozzuk tovább az aprítóban, amíg az egész egyneművé nem válik. 25 x 25 centis brownie forma aljába nyomkodjuk a masszát. A tetejét szépen elsimítjuk. Az apróra tördelt csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd rákenjük az alapra. Hűtőszekrénybe téve megdermesztjük, végül tetszés szerint darabolva kínáljuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A liszttel elkevert sütőport, a cukrot, a tojást, a diót, a fahéjat, a rumot, és a tejfölt alaposan összegyúrjuk majd sütőpapírral tepsiben sütjük...
Elkészítési idő: 1-2 óra Nehézség: KönnyűElsőként elkészítjük a krémet: a vaníliás pudingot megfőzzük a tejben, majd a margarint habosra keverjük a porcukorral, és hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz. A gesztenyés alaphoz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesElőmelegítjük a sütőt 220 fokra. A töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat. A tésztához a lisztet, a sütőport, a cukrot meg a sót elkeverjük egy nagy tálban, az olajat és a tejet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az omlós tésztához a lisztet, a lisztet, sütőport, a porcukrot, a vanília magjait és a zsírt összemorzsoljuk. Hozzágyúrjuk a tojássárgákat, majd annyi tejfölt, hogy a tészta szé...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: Könnyű