az alaphoz:
20 dkg kókuszreszelék
20 dkg szeletelt mandula (vagy mandulaliszt)
2 dl olvasztott kókuszolaj (nem paleozóknak olvasztott vaj)
5 dkg xilit (méz vagy eritritol) (nem paleozóknak cukor)
3 dkg kakaó
20 dkg magozott datolya (mazsola vagy más aszalt gyümölcs)
csipet só
a tetejére:
10 dkg minimum 75 %-os étcsokoládé
A szeletelt mandulát a cukorral késes aprítóban lisztté őröljük, majd a többi alaphoz valót is hozzáadva addig dolgozzuk tovább az aprítóban, amíg az egész egyneművé nem válik. 25 x 25 centis brownie forma aljába nyomkodjuk a masszát. A tetejét szépen elsimítjuk. Az apróra tördelt csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd rákenjük az alapra. Hűtőszekrénybe téve megdermesztjük, végül tetszés szerint darabolva kínáljuk.
1. A kávét lefőzzük, összekeverjük a hideg tejjel, majd a rummal vagy aromával és a vaníliás cukorral. 2. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. A mascarponét kikeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókból kemény tésztát gyúrunk, és hűvös helyen 20 percig pihentetjük. Ezután a tésztát lisztezett deszkán félujjnyi vastagra nyújtjuk. A harmadát behajtjuk a közepére. Les...
Elkészítési idő: 10 perc+ 30 per Nehézség: KönnyűSzükség lesz még egy nagyobb habzsákra is, amellyel a profiterolgolyókat formázzuk és töltjük. Bármelyik nagyobb boltban, bevásárlóközpontban kapható. (Megj.: direkt kipróbáltam, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtej, cukor,élesztő megkel tojás sárgája + kovász+ langyos vaj, só, liszt, tojás hab lágy tészta állag, másfélszeresére keleszt,szaggat fél óra pihentetés,sütés
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű