25 dkg túró
2 tojás
édesítő ízlés szerint, pl. Update1 Zeró vagy stevia
vanília kivonat
reszelt citromhéj
A túrót és a tojást pépesítsd egy villa vagy egy mixer segítségével. Pici só és édesítő mehet bele.Nagy teflonserpenyőben süsd meg adagonként, mintha palacsintát készítenél. De amikor az egyik oldala elkészült, ne fordítsd át. A félig nyers fölső részre szórj kevés citromhéjjal és édesítővel ízesített túrót.1-2 kanál tejföllel érdemes kiegészíteni, hogy ne legyen száraz.
Az így előkészített tésztát tekerd fel és tedd kivajazott jénaira. E mellé sorakoztasd a többi palacsinta tekercset, ameddig tart az alapanyag.
Mehetnek a tekercsek sütőbe, kb. 10-12 perc alatt parádésra pirul a felhőpalacsinta!
Mindent összegyúrni, és 1 órát pihentetni. 0,5 cm-re nyújtani, szaggatni. Lekvárral összetapasztani.
Elkészítési idő:Nem kell KELESZTENI élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, majd tésztát dagasztunk. A margarint habosra keverjük a sóval. 4 részre osztjuk a tésztát. 30 cm-es átmérőjűre...
Elkészítési idő:Habverővel a vajat és nádcukrot habosra kevertem. Hozzáadtam a fahéjat kevertem egy kicsit és a tojásokkal is jól összekevertem. A sót a liszttel elkevertem és fakanállal keverte...
Elkészítési idő: 1 óra