5 egész tojás,
20 dkg cukor-helyett amit használsz,
5 ev kanál hidegvíz.
Ezeket gyors fordulaton, fehéredésig habosítjuk (kb. 5 perc) közben egy edénybe
szitáljunk 15 dkg Zabpehely lisztet, fél csomag sütó port, és egy csomag hagyományos vanília pudingport.(Amennyiben kakaós piskóta alapot szeretnénk készíteni,
használjunk csokoládé pudingport) Ezeket keverjük össze, és öntsük apránként a felvert masszához. El melegített légkeveréses süt ben 175 fokon 10-12 perc alatt készre sütjük. A tészta alá javasolt süt papír használata.
A pudingpor használatával az elkészült tészta sokáig megőrzi frissességét, és megtartja állagát „nem esik össze”.
A lisztet, olvasztott vajat, sót, cukrot, vizet összekeverem. Az összegyúrt tésztát folpackba teszem, és amíg a töltelék elkészül a hűtőbe rakom. Két meghámozott alma magházát is...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy tálba rakom,jól összedolgozom,gyorsan de alaposan. Hűtőbe rakom 2-3 órára vagy egy éjszakára.Nyújtom,szagatom 180 fokon sütöm.Megvárom míg kihűlnek,lekvárral me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszttel elmorzsoljuk a Ramát, beletesszük a többi hozzávalót, összegyúrjuk, majd kosárka formákba töltjük és megsütjük. (Légkeverés, 190 fokon kb 10 perc) Ha meghűlt, jöhet a kr...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz50 dkg liszt, 1/2 csomag élesztő 20 dkg zsír, 20 dkg főtt áttört krumpli, 1 tojás, 1 teáskanál só, langyos folyadék, hogy közepesen kemény nem ragadós tésztánk legyen. A lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű