6 tojás
15 dkg cukor
25 dkg liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tasak sütőpor
1 csipetnyi só
A krémhez:
2 vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
8 dl tej
30 dkg meggy
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéhez hozzáadjuk a csipetnyi sót és kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a cukrot, a lisztet és a kakaóport és összekeverjük a tojáshabbal. A hab ne törjön össze, különben nem nő magasra a piskóta! 180 fokon 35-40 percen át sütjük. Közben a pudingport összekeverjük a cukorral és a tejjel, majd megfőzzük. Azért használunk kevesebb tejet mint amennyi szükséges, hogy intenzívebb ízt kapjunk és sűrűbb legyen a puding. Mikor elkészült langyosra hűtjük és belekeverjük a magvazott, apróra vagdosott meggyet. A piskótát ketté vágjuk, tortaformába tesszük és megkenjük a krémmel, majd rátesszük a tetejét. 2-órán át a hűtőben hagyjuk, így a krém megszilárdul és szeletelhetjük is.
A torta karika aljába sütő papírt teszek Szétválasztom a tojásokat A fehérjét pici sóval jó keményre felverem A sárgákat, a vízzel és a cukorral kikeverem, beleszitálom a sütőpo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótának előkészítjük a tepsit. Ramával kikenjük, kilisztezzük, vagy sütőpapírral béleljük ki, hogy ne ragadjon majd le a piskótánk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRamát lábasban felolvasztjuk, a müzlit beleszórjuk, épp csak átforgatjuk. Amikor már csak langyos, a tojásokat, a tojássárgáját, a barna cukrot, a sütőport és a durvára vágott dió...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlvaszd fel a csokoládét vízfürdőben vagy mikrohullámú sütőben. Ezután add hozzá a krémsajtot és addig keverd, amíg egyenletes állagú lesz. Válaszd szét a tojásokat, és a sárgájá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű