1 kg szilva (lehet bármi, ami levet enged, akár vegyesen is), 15 g étkezési keményítő, 50 g nádcukor, 1 rúd vanília kikapart magjai (elhagyható),
Tésztához:
25 dkg liszt, 1 csipet só, 5 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 10 dkg vaj, 1 db tojás, 150 ml főzőtejszín
A tetejére szóráshoz:
20 g cukor
A gyümölcsöket kimagozzuk és felezzük, hozzáadjuk a keményítőt, a nádcukrot és a vanília kikapart magjait majd jól összekeverjük.
Ezt a gyümölcsös keveréket egy sütőtálba tesszük.
A liszthez hozzáadjuk sütőport, a cukrot, csipet sót, majd a vajat és elmorzsoljuk, de éppen csak addig, amíg egyenletes lesz. Minél hidegebb marad a vaj, annál omlósabb, finomabb lesz a tészta.A tejszínhez adjuk a tojást és kikeverjük majd ezt is a liszthez adjuk, és csomómentes masszává keverjük.Kanállal a gyümölcsre szaggatjuk, majd szórjuk meg kevés cukorral. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.Érdemes magas falu tepsibe tenni, és szintén érdemes egy tepsire tenni, mert a gyümölcs levet ereszt, és ha nincs szerencsénk, akkor kissé kicsoroghat belőle a tepsire.
A két egész tojást meg a négy tojássárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat fél óra hosszat keverjük. A fehérjéből keményre vert habot a liszttel együtt könnyedén hozzákeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat felfőzzük, majd a tűzről levéve 10 dkg vajat keverünk bele.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojássárgákat a vanília kivonattal a cukorral fehéredésig verjük. 2. A tejet felforrósítjuk (lángterelő karikán), de ne forraljuk és ha már forró vegyük takarékra, közben a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy mélyebb falú tálcába egyengetjük. Krém: A tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk, majd kihűtjük. A túrót elektromos...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű